18 de juny del 2010

[Tribuna] 'Gust estrany', article d'opinió de Francesc Sancho

Escric aquesta petita nota amb un regust estrany: El país, parlo de Catalunya, immers en una crisi més profunda que la de qualsevol dels nostres veïns europeus. El govern, parlo de Catalunya, sense més respostes que la desqualificació, la crítica més grollera vers l’oposició.

Mentre esperem la sentència del Tribunal Constitucional, el president Montilla i els Iceta de torn tracten de presentar Artur Mas com un perillós radical. Com un inconscient independentista. O bé tot el contrari, un segur aliat amb el PP. Cap resposta per la seva part. Mentre critiquen el sobiranisme, governen amb ERC. Mentre critiquen el “sobiranisme”, li fan el joc al PSOE i governen el País Basc amb el PP. On ens porten? on em arribat?? Què queda de totes les promeses i expectatives? Quina esperança de futur representen??

Estic convençut que la tàctica de l’enfrontament ideològic, el frontisme, l’eix dreta-esquerra, els no i no i no, la incapacitat de diàleg amb els adversaris polítics, potser no siguin la causa de la crisi, però sí tenen a veure en la incapacitat de sortir se’n.

Aquets dies ho podem veure. Al Parlament, una comissió d’investigació contra l’oposició, vetada qualsevol referència al govern. El mateix cap de l’oficina antifrau, David Martínez Madero, els adverteix que això no és ètic, ni tan sols raonable. Resposta: més atacs contra CiU, més insinuacions contra persones. Al mateix temps, Castells demana no estendre la sospita. Cap a ell, és clar. Si és cap a altres, no cal més que difondre i calumniar.

Finalment, el fiscal demana presó per Montull i Millet, la jutgessa ho accepta. Hi ha delicte de tràfic d’influències??!! Qui deu ser l’ influenciable??!! Aquest no té delicte?? L’actitud del PSC i dels socis de tripartit és estranya, impresentable, un insult a la intel·ligència, un insult tan greu com qualsevol dels que emet “El Gato al Agua”. La comissió del tripartit al Parlament, com els tribunals de Salem: una cacera de bruixes sense garanties. Mentre, el país, sense sortida. Un regust estrany: “Embolica que fa fort”. Cal canviar d’actitud per tenir un bri d’esperança. El pitjor de tot, no és ZP, és l’actitud sectària dels governs. Prou d’enfrontament ideològic buscat, potenciat i partidista! El país està en emergència, la gent perplexa. El temps s’acaba. Necessitem un canvi. També d’actitud.

Francesc Sancho
és diputat de CiU al Parlament i alcalde de l'Ampolla.

Foto: CiU

8 comentaris:

  1. Este, si lo fan algo, ho dirigirà tot per videoconferència.
    Von recordeu?
    Ara "bola del mon" i cinta cassette.
    Pena de polítics ebrencs.

    ResponElimina
  2. Pos mira; jo el trobo un escrit prou ponderat, dons mai he trobat be el “tot s’hi val” i menys en política, perquè al final d’aquests frontismes tothom en surt perjudicat, tant la classe dirigent, com la resta de la població que manifesta la seva disconformitat amb la desafecció per tot el que faci olor a política.
    El període de crisi que ens toca viure, s’agreuja mes encara per la absència d’un lideratge potent que marqui un full de ruta clar per sortir se’n, i si empastifar per empastifar mai es ètic, menys ho es en aquests moments de dificultats per tothom.
    Els politics que es dediquin a administrar la població lo millor que sàpiguen, i en tot cas els fiscals que surtin a la palestra quan hagin de sortir.

    ResponElimina
  3. "Insult a la intel.ligència", diu. Ja! per a insulta a la intel.ligència tota aquesta colla de politicuchos (tant m'hi fot, dretes, esquerres, centres o migcentres o de costat) que ens "governen" i que, del primer a l'últim, miren d'omplir-se les butxaques a costelles del poble per a que, el dia de demà, puguin tenir un final plàcid en la seva vida, sentadets a una amaqueta mirant com es pon el sol....

    I no em val la típica cançoneta: "Ah, és que no tots som iguals, es que patatim, és que patatam.."
    És dur el que he dit, ho reconec. Però encara és més dur per a un ciutadà que per al propi polític. Així estan les coses.

    ResponElimina
  4. Quin maltractament de l'idioma! Però en fi, fem memòria:
    http://manelzaera.blogspot.com/2008/02/ebrebloc-la-gallina-i-francesc-sancho.html

    ResponElimina
  5. Resulta molt trist tenir que llegir les lamentacions del senyor Sancho quan les circumstàncies són desfavorables a la seva parròquia. Es clar que hi ha una comissió d'investigació al Parlament, és clar que aquest cas fa un flaire insuportable de finançament ilegal de CIU, es clar que CIU va fer de la mort desgraciada de cinc bombers a Horta un cas de tacticisme polític i recollida de vots sense recordar quina va ser la gestió davant morts de bombers amb una consellera que es deia Maria Eugènia Cuenca, recorden?
    I en quant al frontisme que ell rebutja que dir-vos de com ha governat L'Ampolla amb la dinàmica del 75% contra el 25% restant. Insults, amenaces, menyspreus als plens on la prepotència d'ell i la seva senyora exercint de secretaria municipal és més semblant a la Marbella de fa tres anys que a la Catalunya del segle XXI.
    Que hi farem!! Mentre la gallina, Bultó, TEYCO, i tota la guàrdia pretoriana estigui a un costat la fi del frontisme encara estara llunyana a L'Ampolla.

    ResponElimina
  6. Totalment d'acord en Sneijder i I au! N'hi ha que fa massa anys que se'ls veu la cresta. Ja no enganyen a ningú. Ara lliçons d'humiltat, ara promeses de bones intencions i anar seguint.
    Si un vol donar mostres d'ètica el primer que ha de fer es actuar sempre en una direcció consequent a les idees que explica i posar data de caducitat als càrrecs propis o colaterals.
    Les infidelitats surten sempre com a punxes, t'acabes guanyant una gran pèrdua de confiança (cosa que explica la multitudinària desafecció política (millor dit, a la majoria de l'actual classe política).

    ResponElimina
  7. Pobra Ampolla!
    Pobres de natros!
    A vatros no us fa un flat de passat i picat, com quan obris la nevera després d'una setmana d'absència de casa?
    Política ebrenca.
    Restes anquilosats d'altres guerres mesclats amb oportunismes de sempre.
    Em direu que a tot arreu és igual.
    Potser si. Lo que no ens excusa de reivindicar uns altres polítics, altres diputats, altres senadors que no siguen corretja de votacions de partit a esquenes del territori i la seva gent.
    Crec que ens manca una resposta popular a tanta mediocritat política i administrativa.
    Menys monstres urbanístics i més pensar en el que li cal als "paganos" que fem virgueries per cotitzar la renda, si tenim la sort de tindre un sou, una empresa, etc.
    No ens mereixem aquests personatges de "Sálvame".

    ResponElimina
  8. "Monstres urbanistics" aqui l'has clavat. Baixant del Perello, a la primera corba ja es veu l'edifici de SB, és una vergonya. Ampolla vol ser Benidorm ?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta