30 de juliol del 2010

Ascó tindrà un prototip de magatzem d'electricitat a escala industrial

L’alcalde d’Ascó, Rafel Vidal, i el director general d’Itaca Wind Power S.A., Juan Carlos Martínez-Amago, han signat aquest divendres un conveni que preveu la instal·lació d’aquesta empresa al polígon industrial del municipi, on construirà un prototip amb capacitat per emmagaztemar fins a 150 Kw d’electricitat en una nau industrial de 500 metres quadrats que cedirà l'Ajuntament. Es tracta d’un projecte pioner a l’Estat, i que emprarà hidrògen com a base per a la tecnologia d’emmagatzematge. La intenció de la firma és executar aquest primer prototip i desenvolupar més endavant equips de major capacitat. Tot i que aquestes bateries industrials poden carregar-se amb electricitat provinent de qualsevol font de generació, el pla inicial de l’empresa és alimentar-la amb energia provinent d’un aerogenerador que s’ubicarà al terme municipal d’Ascó.

Els parcs eòlics actuals no sempre aboquen tota l’electricitat que generen a la xarxa de subministrament general. En horari nocturn, per exemple, quan hi ha menys demanda, bona part d’aquesta energia es perd. L’aposta empresarial d’Itaca vol aprofitar aquesta energia per separar l’hidrògen de l’oxigen i carregar el seu prototip. El resultat és un equip capaç d’emmagatzemar energia i abocar-la allà on es vulgui, quan es vulgui. Martínez-Amago ha subratllat que el seu “és un projecte enfocat a la millora de l’eficiència energètica”. La signatura d’aquest conveni suposa una inversió inicial de 5 milions d’euros per part de l’empresa, que crearà entre 10 i 15 llocs de treball a Ascó. Itaca Wind Power S.A. s’ha compromés a contractar preferentment personal del municipi. Per la seua banda, l’Ajuntament ha construït amb recursos propis dues naus industrials de 2.000 metres quadrats cadascuna. Sense comptar aquest conveni, el consistori ha adjudicat ja a diferents empreses 1.800 metres quadrats de naus industrials. La inversió en aquest polígon industrial des de 2007 ha estat d’uns 2,5 milions d’euros.

6 comentaris:

  1. No es tractarà d’un laboratori experimental de la famosa pila d’hidrogen per la propulsió de vehicles...?

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Sembla quelcom paregut.
    Però, qui coneix a Itaca Wind Power? A internet ningú.
    Amb lo que... no és transparent... d'entrada no fa bona pinta. Sembla l'excusa per posar molins a la vora dels nostre pobles i modificar skylines i paisatges a lo ample. Primer un... després un altre, com els dos d'Amposta, etc
    Si per un cop diguessen res "menjable"!
    Fins ara, el misteri de Lourdes és el més semblant al projecte de l'Itaca esta.

    ResponElimina
  4. un laboratori experimental sobre l'acumulació d'energia amb piles d'hidrogen en un magatzem? no se,no se...........
    però sembla molt de collar per a poc gos,
    a vore que sortirà de tot això, una cosa si que esta clara amb tot l'enrenou del cementiri, sembla que el poble d'Ascó és un poble "d'oportunitats", fins i tot l'equip de futbol pot estar entre els primers de les TTEE a tercera divisió (despres de comprar els drets del Benavent!! http://www.sport.es/default.asp?idpublicacio_PK=44&idioma=CAS&idnoticia_PK=719442&idseccio_PK=1055&h=)
    tan de criticar-los i ves per on, seran punters en mil coses!!!!!

    ResponElimina
  5. ZZZZZ, d'Itaca Wind Power alguna coseta surt per la xarxa, com per exemple que és una empresa amb seu a Madrid (allí on paga tots els impostos!!!!!!!! i on genera benefici per a la comunitat autònoma) i que es dedica a l'energia eòlica (pel seu nom també es podia deduir)

    també podeu consultar qui és el seu director general,
    per si os interessa, aquí deixo uns quants lincks
    http://www.eleconomista.es/empresas-finanzas/noticias/92173/10/06/Juan-Carlos-Martinez-Amago-nuevo-presidente-de-la-patronal-eolica.html

    http://www.diariosigloxxi.com/texto-ep/mostrar/20080207125206

    http://www.aeeolica.es/doc/080201_ENERGIAS_RENOVABLES_Entrevista_Martinez_Amago.pdf

    ResponElimina
  6. Curiós personatge.
    He seguit els teus enllaços i cercat una mica més i resumeixo. L'Amago està venent una moto, aprofitant los contactes fets.
    El misteri és: que va passar fa dos anys? Com el foten fora de LaCaixa i l'associació de renovables? Que amaga l'Amago?
    http://es.linkedin.com/pub/juan-carlos-martinez-amago/8/470/a11
    Només cal veure qui s'ha fet soci del cotarro este.
    http://sociedades.es/sociedad/itaca-wind-power-s-a/
    Algú coneix ningú?
    8-O
    Tota l'informació corporativa d'Itaca wind powers
    www.itacawind.es
    Que us aprofite i no us empatxeu!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta