30 de juliol del 2010

Croada de CiU per garantir la regulació dels correbous de l'Ebre

Pallarès i Sancho reclamen al Govern Tripartit que garanteixi la regulació dels correbous per donar seguretat jurídica a les festes dels pobles de l’Ebre.

Els dos diputats de CiU de les Terres de l’Ebre, l’alcalde d’Arnes, Xavier Pallarès, i l’alcalde de l’Ampolla, Francesc Sancho, han reclamat al govern tripartit que “garanteixi la regulació dels correbous abans que acabi aquesta legislatura, per donar seguretat jurídica a les festes dels pobles de l’Ebre”. Pallarès i Sancho reclamen aquest gest del PSC, ERC i ICV per "contrarestar el filibusterisme polític del PP”, que ha portat la proposició de llei de regulació dels correbous, impulsada per CiU, al Consell de Garanties Estatutàries, endarrerint així la seua aprovació definitiva. Els dos diputats insten al tripartit a què “garanteixi el tràmit d’aprovació en Ple de la proposició de llei de regulació i bones pràctiques dels correbous aquesta legislatura”. En el cas de no poder garantir la seua aprovació en el Ple, Sancho i Pallarès demanen al govern català que “aprovi un Decret Llei, incorporant totes les esmenes i els dictamen, ja aprovat en comissió”.

22 comentaris:

  1. Les "joies" intel·lectuals de Convergència!
    No se'ls hi ocorrerà pujar el nivell cultural o acadèmic, per a què? Si pensen no voten.
    Continuem adobant engrunes rancies dels segles passats mentrestant els nous models culturals ens passen de llarg.
    Pa de baguette i bous!
    C'est le futur!

    ResponElimina
  2. Un jutjat de lo contenciós administratiu de Barcelona ha admès a tràmit un recurs precisament contra els correbous (embolats i cap llaçats).

    ResponElimina
  3. prefereixo la croada de Indiana Jones, i em semblava més real ;)

    ResponElimina
  4. Home! Avui m'assabento que els dos diputats de CIU ni tan sols van anar a votar la prohibició dels bous...Tan difícil és votar a favor, en contra o abstenció?

    ResponElimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. Manel,jo vaig estar al Parlament el dimecres, i els Ebrediputats estaven al Ple i van votar, així que no tan acabat d'informar bé.

    També he estat a les rodes de premsa que han fet tant Sancho com Pallarès, i on van explicar el motiu del seu vot. Ells van espitjar el botó que estaven presents a la sala, però no van votar ni a favor ni en contra ni abstenció. I ho van fer com a mesura de protesta. Ho han explicat públicament un i altre cop el per què d'aquesta actuació: Si no poden votar per a defensar els bous al seus pobles, no votarien pels altres.

    Per culpa del PP d'haver portat el dictamen que ja estava aprovat pels grups,al Consell de Garanties Estatutàries, ens hem quedat sense poder votar el blindatge dels correbous a Terres de l'Ebre. Per jugar a aquest tot o res del PP, ara estem a punt de quedar-nos amb el res. Per haver volgut alguns grups de pressió pro-taurins fer xantatge i coaccionar als nostres diputats dient que ficarien en perill els nostres bous...precisament és per això pel que van votar com a presents, a l'igual que tot ciutadà pot votar en blanc en unes eleccions per disconformitat. Aquests mateixos Ebrediputats, a l'igual que altres alcaldes, estan cansats que cada any els arribin denúncies als seus ajuntaments pel tema dels bous, i ara que estaven a un pas de garantir jurídicament aquesta nostra tradició, el PP com ho acaba empastifant. Cansats i emprenyats, i abstenint-se de votar així ho han volgut fer palès.

    Ara bé, al mateix temps, i per a què quedi clar, els Ebrediputats s'han compromés també públicament a continuar treballant i fer tot el possible per poder blindar els correbous a Terres de l'ebre, i si pot ser, en aquesta legislatura.

    ResponElimina
  7. Quin orgull haver vist l'ultima corrida de bous que es farà a la Monumental. Grande Manzanares!

    I que fàcil es fotre-li la culpa de tot al PP, primer la crisis i ara resulta que si desapareixen els correbous serà gracies al PP, va home va, canvieu de discurs.

    Aquí Manel hi ha una cosa molt, però que molt clara i és la següent; el portaveu de la plataforma Prou, surt dient que ells volien incloure els correbous en la ILP però no ho varen fer perquè probablement no hagués sigut admesa per CiU i ERC, els dos partits amb més força a les nostres terres. Per tant el portaveu de Prou, va anar a lo segur, ja que amb el tema dels correbous hi ha molts vots pel mig.

    Esta molt clar doncs, que la raó principal de la prohibició de les corrides de bous és perquè fa “tufo” a espanyol i no com a mesura en defensa dels animals. A CiU i a ERC fa molt que se’ls ha vist lo plomer, i és que la gent d’a peu no és tonta. I el xantatge de CiU de pel•lícula; si es blinden els correbous votarem a favor a de la prohibició de les corrides! Les coses no es fan així, ni molt menys, vergonya se n’haurien de donar.

    Aquesta imatge que donen els polítics catalans fora de Catalunya es la que no ens convé, i ho sé perquè vinc d’estiuejar a Murcia i se del que parlo....trist però és així, no ens estan fent cap bé.

    ResponElimina
  8. Perdó, la meva contestació anava dirigida cap a Robert que pareix que n'enten molt de toros, de bous i de correbous, segur que es passeija per tots els correbous de les TTEE ;)

    ResponElimina
  9. Gutijaume, no cal tornar de Murcia per saber quina imatge tenen la resta d’Espanya dels nostres politics, dons la percepció i valoració des de dintre es molt semblant, i aquesta percepció coincideix des de Catalunya respecte molts dels politics forans.
    Agradi o no el Parlament de Catalunya s’ha pronunciat legítimament en un tema que per mi es de transcendència menor, però que te una efectivitat legal irrefutable.
    Tens raó quan dius que a ERC i a CiU se’ls hi veu el plomer en aquest tema, però la teva ceguera no et deixa veure el plomer del PP, un plomer que avui per avui espolsa tot el que faci olor a català, i pots comprendre que quan es recorre sistemàticament a la mateixa estratègia , el tema ja cansa a la població.
    Per acabar nomes voldria dir-te que si t’agraden les “corrides” ho tens mes fàcil que la gent de Barcelona, dons de Tortosa a Vinaròs son 20 minuts.

    ResponElimina
  10. Dels temes menors surten les estratègies més sibil·lines.
    D'aquí les peregrines idees de democràcia dels ebrediputats.
    I ara comença la demagògia: Quina pena o castic te un diputat que no compleix els seus deures d'assistència a les sessions?
    I si fitxa i després se'n va de parranda?
    Com tot a la política ebrenca, és esperpèntic. Com el xou de Robert dels botons de si, no, abstenció. Si t'abstens, no participes, si no participes no fitxes. Igual que a les vagues, si fitxes no fas vaga, i et toca currar, o sigue votar.
    Això de fer vaga i fitxar... és d'una qualitat ètica tipus claveguera.
    Ètica bouera.
    Vi i vaquetes per a tots, paga l'ajuntament! O sigue els que estan d'acord i els que no hi estem.
    Espero que enguany, a banda dels contenciosos oberts, se'n presentin molts més per aturar aquesta pràctica antediluviana.
    Sobretot, embolats i cap-llaçats.
    No al maltractament animal!
    O encara esteu en el paradigma de l'home centre de l'univers i elegit per Deu per matxacar la Terra, i lo que camine per damunt d'ella?

    ResponElimina
  11. Gutijaume, voler produir enfrontaments catalunya-espanya en una cosa quan realment no és així ja ho diu tot. Res més a dir en aquest sentit. Jo he explicat com van anar les coses, i s'han dit públicament davant tots els mitjans. A partir d'aquí cadascú lliurement que traigue les seves conclusions.

    Home per tots els correbous no... però quan puc veure els del meu poble, ho faig, i si a més puc anar a veure a un altre lloc ho faig també :)

    Des de CiU també ho hem deixat molt clar, diferenciem el que són els correbous i els bous de plaça (per entendre'ns). Hi ha diverses diferències entre els dos, una de les quals és la mort de l'animal. Com ja sabeu, a CiU llibertat de vot. En els correbous tots en defensa, això sí, amb un manual de bones pràctiques fet llei, i amb la màxima protecció de l'animal. La nostra tradició també ha d'anar adaptant-se als temps, i em consta que així es fa. (animalista això també va per tu)

    Pel tema de la votació, ja ho he explicat, i trobo que està clar, però si no ho has entes, ho torno a comentar: Els diputats tenen 4 opciopns a l'hora de votar, i el reglament de la Cambra permet que facin qualsevol d'aquestes opcions. Hi ho van fer amb ple convenciment. Si no us agrada el que van votar o els motius perquè ho van fer, em sembla bé. Ells insisteixen que no permetran que s'acabin els bous a Terres de l'Ebre, i espero que així sigui!

    ResponElimina
  12. McCalan em referia més a la visió (enganyada) que tenen dels catalans. Casi que era millor dir que érem de Castelló per evitar “mals rollos”, anys enrere la cosa no era així, per això que considero que la major part de la culpa, la tenen decisions com la de suprimir les corrides de toros a Catalunya i les frases desencertades de polítics que volen que la selecció perdi el mundial. Tot aquest cúmul de coses, no ens ajuden a ningú. Estic totalment d’acord que en los temps que corren a la gent, el que menys los hi interessa és si el Parlament vota a favor o en contra de la prohibició, en lloc de centrar-se en els problemes reals de Catalunya, que en són molts! Si ja et dic que vaig contar unes set o vuit persones manifestant-se a la sortida de la Monumental el dia de la corrida, en això ja ho dic tot en quant a l’interes real de la societat per aquest tema.

    McCalan per lo que més vulgues, no em compares la plaça de Vinaròs en la Monumental, una de les places de bous més boniques que hi han a Espanya.

    Robert a mi no m’enganyaràs...a veure, de que parlem? Del sofriment del animal o de la mort d’aquest? Si parlem del primer l’animal sofrirà igual al clavar-li una banderilla que al cremar-se amb el querosè no? Si parlem del segon igual mor el bou a la plaça que el corder a l’escorxador no? Estic d’acord amb tu de convertir en llei el que avui tenim com a manual de bones pràctiques.

    El que m’agradaria és que defensessin que no s’acabin els correbous i que no s’acabin les corrides de bous, o tots moros o tots cristians. Però ja t’he dit que a mi no m’enganyeu i sé que es una decisió política el donar suport a una pràctica i a l’altra no, simplement pel fet que és una tradició que ens lliga amb la resta d’Espanya. I si precisament, algú busca l’enfrontament Catalunya - Espanya sou vosaltres, sense decisions com aquestes, podria anar per Murcia parlant català sense les ofenedores mirades dels demes.

    ResponElimina
  13. Gutijaume, efectivament, alguna cosa que es fa aquí provoca rebuig allà ( selecció, corrides )però, primer, cal ser suficientment respectuosos per a acceptar les decisions d'un parlament i sobre la selecció, no deixa de ser un sentiment particular de cadascú, que també s'ha d'acceptar. Ara, no cal ser un geni de la objectivitat per reconèixer que fora de Catalunya, els teus companys del PP, molt, molt, de carinyo i respecte no demostren recollint formes per tota Espanya contra l'Estatut ( que algú deia si, si, contra Catalunya ) tampoc ajuden les falques a la radio dient que " todo ira para Catalunya" i que legalitzaríem l'eutanàsia, i altre bestieses de l'alçada d'un campanar. Tu te'n recordes d'això Gutijaume? Jo si.
    I clar, "aquellos polvos trajeron estos lodos". Que tu hagis de dir que ets de Castelló.
    Sort que, com dic darrerament, si guanyant el PP les pròximes eleccions -i governa amb el recolzament de CIU- ha de servir per normalitzar-ho tot una mica, que Rajoy parli català a la intimitat i que Durán i Lleida esmorze a un Ministeri en compte del Palace, com ara, endavant les atxes.

    ResponElimina
  14. Y al final, si se necesitan, votarán conjuntamente y gobernarán conjuntamente, tanto en Cataluña como en España.

    A pesar del Estatut, de los toros, del notario, de ......, etc., etc.

    (Me refiero, por si no quedaba claro, a los de CiU y PP, o PP y CiU).

    ResponElimina
  15. Dubto molt que arribin a un pacte CiU i PP.

    ResponElimina
  16. No entenc com se pot mesclar un tema tant asqueros entre espanya i catalunya.
    Si voleu bous,endavant,pero quant lo bou o la baqueta agarre a algu, respecteula,o llavors no val?
    Jo trobo mes divertit quant un tonto surt volant,perque s'ha de ser tonto per ficar-te al mig.

    ResponElimina
  17. El teu comentari, ignorant, amaga el que sembla, o és una sospita meua?
    Respectar a una vaqueta quan agafa a algú que vol dir, no lamentar del fet? S'ha d'aplaudir? A mi, i vull pensar que a molts, quan algú és agafat pel bou em sap greu, per molt que hagi fet el tonto -que n'hi ha més d'un que el fa-. A tu no?.

    ResponElimina
  18. No,no amago res,es lo que entens,jo crec que si a tu algu t'incordia tens dret a defensar-te,pos en lo tema este tambe.
    Mal?Perque?
    Lo que me sap mal es lo que fan als animals per divercio.
    Si,si la natura es cruel,la mort es sinonim de supervivencia,pero los bous no son el cas.
    Realment exitixen animals racionals?
    Jo tinc molts dubtes.

    ResponElimina
  19. Humanitzes els animals? Estas ficant l'animal i la persona a la mateixa alçada? Sincerament crec que tens un greu problema de percepció. Però pots fer un experiment, que et demostrarà si existeix l'animal racional o no:

    Quan veigues una vaqueta, o si vols un bou de 500kg, t'hi aproximes (sense incordiar-la) i li dones una miqueta d'herba fresca, mentres li acaricies suaument lo morro i li cantes a l'orelleta, ay torito, torito guapo...

    ResponElimina
  20. jajajajajaajjajajjaajajajjaja,pos en los bous no ho faig pero en lo meu gos si.

    ResponElimina
  21. ignorant, el que l'animal te dret a defensar-se, o simplement reaccionar, es evident, res a dir.
    Peró, de moment, deixa'm quedar-me amb la meva irracionalitat. Tu, si vols queda't amb la teva racionalitat. Jo continuaré posant a cadascú al seu lloc.
    La teva coherència també et deu portar, per exemple, a no lamentar que una persona es mate amb el cotxe si s'ha saltat un Stop. Aquest és el tema.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta