30 de juliol del 2010

Unió de Joves de les Terres de l'Ebre, en contra de la prohibició dels correbous

El president de la Unió de Joves (UJ) de les Terres de l'Ebre, Fèlix Rodríguez i Fandos, ha emès un comunicat per rebutjar qualsevol intent de prohibir els correbous a Catalunya, com a següent pas després de l'aprovació de la  la Iniciativa Legislativa Popular (IPL) per la qual es prohibeixen les corrides de toros a partir del 2012. "No volem que, tal com han afirmat molts membres d'esquerres del Parlament, aquest sigui un precedent per abolir els correbous i totes les celebracions al voltant dels bous, que són festa centenària i insígnia a Les Terres de l'Ebre", ha manifestat. Segons Rodríguez i Fandos, "ón molts els pobles que viuen les seues festes majors al voltant d'una plaça, on cada colla i família conviu amb l'alegria de les festes populars. I no es legítim apostar per postures maximalistes que, des de Barcelona, volen legislar sense conèixer en profunditat el significat dels bous a l'Ebre". En aquest sentit, UJ de les Terres de l'Ebres es compromet a defensar les festes i la cultura dels correbous a les Terres de l'Ebre, "mostra clara de la nostra especificitat cultural i de la nostra tradició més ancestral".

Foto: Reflexions en veu alta, bloc de Fèlix Rodríguez i Fandos

5 comentaris:

  1. Xarnego for president!

    ResponElimina
  2. Toros si, pero toreros no,PALLASOS!!!

    ResponElimina
  3. Ja a unes setmanes NNGG del PP de les Terres de l'Ebre ja va fer un acte defensant les nostres tradicions ebrenques amb el suport del torero català Serafí.(tot i que no surtís als mitjans de "in"comunicació).

    ResponElimina
  4. " mostra clara de la nostra especificitat cultural i de la nostra tradició més ancestral".
    Que trist, que amb tota la riquesa cultural, ambiental, històrica d'aquestes terres, ara resulta que els correbous és el nostre bé més valuós...
    Així quedem retratats davant la resta del mon, i que consti que quan parleu no ho heu de fer en nom de totes les Terres de l'Ebre, que som molts els que som d'aquí i no estem d'acord amb el maltracte als animals.

    ResponElimina
  5. plastik, jo tampoc estic d'acord amb el maltracte al animals, però sempre. Tot i que n'emprenya més el que es fa contra les persones.
    Ara, hi ha una cosa que es diu coherència, i tots aquells animals que son morts per a fins gastronòmics no estrictament alimentaris, de proveïment prescindible, s'han de considerar maltractats. I els que ho mengen, perseguits i/o prohibits. De fet, hi ha qui va més enllà amb teories que defensen que el consum d'aliments d'origen animal es perfectament prescindible.
    Estic segur que ets dels que no menges cap d'aquestos animals ni les seves "produccions" ( foie, llagostes, musclos o gambes ).
    Còrrec el risc que em digues que ets "vagano", llavors, res a dir.
    De les pells ja no en parléssim.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta