29 de juliol del 2010

Núria Ventura acusa CiU d'haver-se aliat amb el PP 'en contra de la gent de l'Ebre'

La diputada socialista destaca que la llei “permetrà apropar els serveis públics als ciutadans i millorar la cooperació local”.

La diputada del grup Socialistes-CpC i alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura considera que les Terres de l’Ebre estan aquesta setmana d’enhorabona, ja que l’aprovació de la Llei de Vegueries “permetrà el reconeixement institucional del nostre territori després de molts anys d'espera”. “La Llei de Vegueries és una garantia d’equilibri territorial, una llei que simplifica la maquinària institucional, donant més proximitat al ciutadà i una igualtat d’accés als serveis públics. És una llei valenta, que portàvem esperant anys i panys a les Terres de l’Ebre”, ha afegit. Segons Ventura, la Llei de Vegueries “persegueix dos objectius bàsics: apropar els serveis públics als ciutadans i millorar la cooperació local”. “Es tracta d’una llei que simplifica l’estructura administrativa i l’apropa als ciutadans. Això vol dir, al mateix temps, proximitat en la presa de decisions. Els serveis s’organitzaran de manera adequada i propera a l’estructura social del territori, adaptant-los a les necessitats de la gent”, ha afirmat la diputada socialista que ha assenyalat que “en cap cas es crearan institucions superposades a les ja existents, com alguns ens volen fer creure”.

“És una llei que fa més racional l’organització territorial de la Generalitat, perquè cada territori té unes peculiaritats que han de ser tractades específicament i el nostre n’és un exemple. La pluralitat del nostre país és una riquesa, un patrimoni, que mereix ser gestionada de forma plural”, ha indicat. “I és una llei –ha explicat Ventura– que desplega l’Estatut, que recull l’organització territorial en els seus articles 91 i 92. Per cert, la Llei 5/1987, del règim provisional de les competències de les diputacions ja establia un mandat al Parlament per aprovar la desconcentració i descentralització dels serveis de la Generalitat en un mínim de cinc regions, mandat que es va incomplir sistemàticament per part de CiU”. De fet, respecte al paper de CiU, Ventura ha lamentat que “una vegada més, s’ha aliat amb el PP en contra de la gent de l’Ebre i diu que ‘ara no toca’. Per això va intentar de manera reiterada, però sense èxit, paralitzar la seva tramitació”.

Foto: Bloc de Núria Ventura

5 comentaris:

  1. En tots els meus respectes per les declaracions de la Senyora Ventura, estic convençut que haurà de rectificar aquestes afirmacions molt aviat, dons hi han camins menys pedregosos per arribar a Roma.

    ResponElimina
  2. És que el nou mapa de vegueries els pot perjudicar en termes de poder. Així de senzill.

    Mc Calan, mira que ets convergent!

    ResponElimina
  3. Estes boueres... han de canviar de segle, després dels ridículs als parlaments.
    Veigues tu quina tropa a la foto, com per tindre-la a la tauleta de nit!
    Los de tendència nacionalista-convergent si que teniu mèrit! Canviar de xip de bouer a anti-bouer tan ràpid, amb la digna excepció de Sanco i Pallares, que per fer-los canviar de xip hi mancava una intervenció "kirurgica", o dues.
    Després de les corregudes, a pels correbous! Indemnitzem entre tots al Xarnego, que no sigue Balañá l'únic!

    ResponElimina
  4. Aquest Ventura es deu pensar que la gent de l´Ebre es ignorant i analfabeta i no saben llegir.
    Sr, Ventura fes el favor de llegir la Sentencia del TC que el voste partir ajudat a mantenir i digues que diu el TC sobre les Vegueries.

    I si no saps llegir teu dic : La Vegueria de l´Ebre ni parlar-ner és anticonstitucional.
    Per tant aquí l´únic que s´alia amb el PP és el PSC-PSOE que manté un TC anticatalà per defesnsar el interessos espanyol.
    SR. Ventura una mica de cultura i no ens prengui per ignorants abans de dir certes coses.
    Atentament,

    ResponElimina
  5. Tino, que encara no te'n has assabentat que Ventura és una dona?
    Com vols donar lliçons a ningú, si no entens que Núria és nom de dona?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta