27 de juliol del 2010

CiU i PP s'enfronten al Parlament per la regulació dels correbous

Els diputats de CiU i alcaldes de l’Ampolla i Arnes, Francesc Sancho i Xavier Pallarès, davant de la situació que ha provocat el Partit Popular al portar la Llei de regulació dels correbous al Consell de Garanties Estatutàries, demana a aquest partit que retire la petició d’informe, per poder continuar amb la tramitació de la llei que regula els correbous. Al mateix temps, Sancho afirma que si no pot votar a favor de la llei dels correbous, no té res a votar sobre aquest tema en el ple que fan aquesta setmana. Per la seua banda, el diputat ebrenc del PP al Parlament, Joan Bertomeu, ha anunciat que “el PP retirarà la llei dels bous del Consell de Garanties Estatutàries si s'accepta donar llibertat als ajuntaments per programar bous quan ho considerin oportú”, al marge de si és tradicional o no en cada població. “El PP s'ha posicionat sempre a favor dels bous. Hem estat i som coherents no només amb el nostre sí als bous a Terres de l'Ebre, sinó defensant que els ajuntaments de la resta de Catalunya que vulguin fer bous, ho puguin fer”, ha explicat Bertomeu.

Segons els diputats ebrencs de CiU, si no poden defensar els bous dels seus pobles i de les Terres de l’Ebre, no tenen res a defensar en aquest tema. Així mateix, afirmen que no deixaran que cap grup de pressió els facin xantatges, i per suposat, no permetran que les Terres de l’Ebre siguin moneda de canvi de res. Sancho, a més a més, es reafirma en el seu compromís de continuar treballant en un futur per aconseguir la regulació, i que es doni cobertura jurídica a les festes dels bous tradicionals de les terres de l’Ebre, incorporant a la mateixa regulació el manual de bones pràctiques.

1 comentari:

  1. Jo penso que el proper "encierro" de Sant Fermín es fará a Brusseles.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta