25 de juliol del 2010

La XV Festa del Renaixement supera en públic totes les anteriors

La XV Festa del Renaixement viu aquest diumenge les últimes hores, amb la Gran Desfilada (19.30h) com a espectacle central, i l'organització ha volgut fer un primer balanç d'aquesta edició. Segons l'Ajuntament, l'assistència de públic ha estat superior a la dels altres anys. L'ampliació d'espais i recorreguts, com el Mercat d'època, que enguany s'ha allargat des de la Catedral fins a la Travessia del Mur, a Remolins, no ha impedit que s'omplís de gent durant moltes hores les tardes i nits del cap de setmana. Una situació similar s'ha viscut a les Avançades de Sant Joan, fins al punt que la passada matinada s'ha hagut de limitar l'accés per tal d'evitar que se superés l'aforament. Les tavernes de la Ruta de la Saboga també han treballat intensament i ahir a la nit, malgrat l'àmplia oferta a tota la ciutat, hi havia dificultats per poder sopar al centre històric de Tortosa. L'alcalde de Tortosa i Procurador en cap de la Festa, Ferran Bel, acompanyat del regidor de Festes i procurador, Jordi Folqué, i del director, Domingo Tomàs, han fet aquest diumenge al migdia una primera valoració de la quinzena edició de la Festa del Renaixement.

L'alcalde ha dit que tots els indicadors, com el volum de brossa recollida o l'assistència als espectacles, confirmem que estem davant de l'edició amb més afluència de públic, i ha avançat com a dada significativa el fet que aquest any s'ha registrat un nombre important de visitants de fora, especialment de l'Estat espanyol i de França. Ferran Bel també ha valorat com a molt positiu el fet que "la Festa es va fent gran a mesura que anem afegint nous espais", i ha destacat la bona resposta del públic a l'allargament fins a Remolins del Mercat d'època. La presència encara de carrers en obres, com el del Vall o Croera, no han suposat un entrebanc al bon funcionament de la Festa, ha indicat l'alcalde. Finalment, ha volgut agrair als veïns, comerciants i, molt especialment, als ciutadans per la seua implicació.

D'altra banda, el director, Domingo Tomàs, ha destacat la presència durant aquests dies de professionals de la programació d'espectacles d'altres ciutats, com Barcelona, Reus o Logronyo, que s'han desplaçat fins a Tortosa per "cercar idees i conèixer de prop com ho organitzem", fet que constata que "la Festa s'ha convertit en un referent". Tant l'alcalde com el director han destacat el civisme i l'absència d'incidents durant els quatre dies de la Festa i han felicitat tot l'equip organitzador.

ARTICLES RELACIONATS:

2 comentaris:

  1. Com sempre, tot un exit. Felicitats a tots els implicats des de dalt fins a baix!

    ResponElimina
  2. ..i de baix a dalt !!
    Quan volem les coses surten be, a pesar de la calor.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta