2 de juliol del 2010

L'Ajuntament desestimarà totes les al·legacions i Aigües de Tortosa podrà ser una empresa mixta

El govern municipal de Tortosa (CiU i ERC) ha resolt desestimar totes les al·legacions que els grups del PSC i ICV van presentar al concurs per externalitzar el 48,93% de les participacions de l'Empresa Municipal de Serveis Públics (EMSP). En el ple ordinari de dilluns, l'Ajuntament donarà per tancat el procés d'al·legacions i podrà reactivar l'adjudicació del concurs públic, al qual s'han presentat dues empreses. Segons el govern de Ferran Bel, la incorporació de capital privat durant els propers 25 anys permetrà integrar «un soci tecnològic i financer» que farà possible millorar el servei i el subministrament d'Aigües de Tortosa a partir d'aquesta tardor.

«Si aquesta operació hagués estat tan favorable per a les empreses, com deia l'oposició, no s'hi hagessin presentat només dues, de les cinc o sis que ho haurien pogut fer», va remarcar ahir l'alcalde, que també va negar categòricament que s'haja infravalorat Aigües de Tortosa per afavorir el soci privat en l'externalització. De fet, el PSC i ICV havien acusat CiU i ERC de «malbaratar» l'antiga empresa d'aigües, i d'estar impulsant una operació «ruïnosa» per als ciutadans. Per exemple, advertien que el soci privat d'Aigües de Tortosa haurà rebut més de 27,7 milions al cap dels 25 anys, mentre que l'aportació que haurà fet a l'Ajuntament només haurà estat de 10,4 milions. «Hi ha un estudi econòmic i diversos informes que avalen el valor de l'EMSP», va remarcar la presidenta de l'empresa i regidora d'Urbanisme. En la mateixa línia, Meritxell Roigé va dir que no hi ha cap criteri tècnic o econòmic que puga fer «admissibles» les al·legacions de l'oposició. «Les d'ICV estaven més treballades que les del PSC, que tenien un caràcter més polític», va concloure la regidora.

El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 02-07-2010 Pàgina 9

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta