21 de juliol del 2010

Naix Ebregaleria, un fotobloc amb imatges de Tortosa i de la regió de l'Ebre

Avui us donem a conèixer Ebregaleria, una nova iniciativa blocaire per digitalitzar i posar a l'abast de tothom l'actualitat i també la memòria fotogràfica de Tortosa i de les Terres de l'Ebre. De moment, hi trobareu una seixantena d'imatges, però, com tots els blocs, anirà fent-se gran de mica en mica. Per posar Ebregaleria a la xarxa hem adaptat un disseny per a Blogger de Roam2Rome, ja que la plantilla ofereix un menú de navegació per etiquetes o categories, que actua com a capçalera dinàmica del bloc. En el nostre cas, hem dividit la capçalera en les seccions Gent, Memòria, Festes+Tradicions, Llocs+patrimoni, Actual i Natura. Amb tot, també intentem classificar les imatges seguint diversos criteris, com l'any en què està feta la fotografia, el carrer, la plaça i els edificis i les persones que hi apareixen. D'aquesta manera, per exemple, és possible veure com era la Llotja de Tortosa abans i després d'instal·lar-hi la Casa dels Gegants, o el mercat municipal el dia de l'avarada del vapor Anita, fa 95 anys, i ara que Lo Sirgador puja per l'Ebre. A més, les fotografies pròpies del bloc poden ser reaprofitades i reciclades: si es reconeix l'autoria de la imatge, aquesta pot ser reproduïda, distribuïda i comunicada públicament. A banda, Ebregaleria us permet estar al dia gràcies a un ticker amb els últims titulars de La Marfanta, i té enllaços directes a altres fotoblocs del territori, com Ebreimatges, Tortosa antiga o L'aprenent de natura.

7 comentaris:

  1. Benvingut el nou blog. Endavant i força!!

    ResponElimina
  2. Primer que res, enhorabona; i gracies per l'enllaç d'ebreimatges.

    ResponElimina
  3. Ho veieu, com sou? el subtítol del blog ho diu tot "la regió de ...". Sempre ha d'estar tothom baix del vostre "domini i control" ? Tot i això la idea està bé, però ...

    ResponElimina
  4. Com va aixo, Agustí? Es mania meua o és cert que nomes apareixes per La Marfanta per aquests motius? Em penso que tens un problema de mania persecutòria. No et precipites una mica criticant lo de La regió de l'Ebre?. Que et sembla malament, Regió? Ebre?
    Un bloc fet a Tortosa amb imatges de Tortosa i la resta, com s'ha de dir....."Amb imatges d'Amposta"?
    No en se res i el que et passa és que llegixes coses que nomes estan en el teu subconscient: "Un fotobloc amb imatges de l'Ebre i la Regió de Tortosa"
    Com et passes....

    ResponElimina
  5. Enhorabona al blog. A Agustí (endavant?) no val la pena contestar-lo.

    ResponElimina
  6. Ànims als fotògrafs. I als "blogers".

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta