7 d’agost del 2010

El barri de Santa Clara concentra la recta final del pla integral del nucli antic

La plaça Nova de Santa Clara, el nou casal i la plaça de Sant Tomàs ja s'estan executant. Abans de final d'any començaran altres millores urbanístiques.

La recta final de les obres del pla integral del nucli antic de Tortosa (Pincat) es faran a Santa Clara, el barri del nucli històric que menys s'havia beneficiat de les actuacions de la llei de barris. De fet, l'obertura del vial que connecta el barri amb la part alta de Tortosa i la zona de l'hospital –l'obra més important del Pincat a Santa Clara– es va inaugurar a final del 2006, amb un cost de més d'un milió d'euros. L'altre gran projecte per millorar l'accés al barri eren unes escales mecàniques per pujar a Santa Clara, al Garrofer i fins a l'hospital, però l'obra, massa cara, s'ha suprimit del Pincat.

En canvi, ja s'està urbanitzant la plaça Nova de Santa Clara, amb un pressupost de més de 611.400 euros. La plaça es completarà amb l'enderrocament de tres cases més, però la plataforma principal no s'enllestirà fins que estiga acabat el casal de Santa Clara, les obres del qual han començat just aquesta setmana. En un barri en què l'accés és tan complicat a causa de l'orografia i la trama urbana, la nova plaça servirà per acumular materials. El casal té un pressupost de 406.445 euros i un termini d'execució de sis mesos. A banda, l'Ajuntament també ha iniciat les obres de la nova plaça de Sant Tomàs, i aviat també començarà la reforma del Centre Obert Sant Francesc i el carrer del mateix nom. Finalment, el Pincat també finançarà les obres del carrer Progrés, de la plaça del Garrofer, i l'obertura per la plaça de Sant Joan.

Actes populars i tradicionals a la festa del barri

L'inici de les obres del casal de Santa Clara ha coincidit amb el començament de les festes del barri, que l'associació de veïns va obrir divendres. Les festes continuaran avui amb un concurs de pastissos i truites variades; una missa cantada amb la processó, i un ball revetlla. Diumenge hi ha jocs per a dones, un aperitiu per a la gent gran, i una revetlla.

Publicat a ElPunt.cat i a


* El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 07-08-2010 Pàgina 9

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta