9 d’agost del 2010

Recurs de l'EMD de Jesús contra el traçat de la variant de l'eix de l'Ebre

L'EMD presentarà un contenciós a la Generalitat per evitar l'impacte sobre el Canalet.
Una de les últimes protestes de la plataforma veïnal Salvem Lo Canalet.
El president de l'EMD de Jesús, Pere Panisello, ha anunciat que la junta veïnal esgotarà “tots els recursos legals” per evitar l'impacte negatiu de la futura variant de l'eix de l'Ebre (C-12) sobre la zona urbana del Canalet. A través d'un article d'opinió enviat als mitjans de comunicació, Panisello afirma que l'EMD de Jesús interposarà un recurs contenciós administratiu al projecte constructiu de la variant, que la Generalitat ja ha adjudicat. En aquest sentit, Panisello lamenta el “menyspreu total” al Canalet i al poble de Jesús, ja que la variant “afectarà les cases properes” i “suposarà una gran barrera física que dividirà en dos, de manera perpètua, el terme de Jesús”. A més, el president de l'EMD titlla la situació de “desfeta urbanística i social”, i recorda el compromís del conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, que s'estudiaria un traçat alternatiu –a l'altura del canal Xerta-Sénia– i emmarcat en el projecte global de desdoblament de tot l'eix de l'Ebre.

De moment, el recurs contra el projecte de la Generalitat només serà presentat per l'EMD de Jesús, ja que l'Ajuntament tortosí encara ho ha de decidir. Amb tot, al març, el ple de Tortosa ja va recórrer per unanimitat els estudis informatiu i d'impacte ambiental de la variant.

Publicat a ElPunt.cat i a 
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 07-08-2010 Pàgina 9

8 comentaris:

  1. Esta be que defenses casa tegua si diuen que te pasara una carretera i ten tindras que anar,pero lo de jo mespolso lo problema i busco una alternativa que perjudicara a veins teus,no te nom.

    ResponElimina
  2. Amics jesusencs crec que tan Campredo com Jesus u tenim clar, per mol de soroll que fesem no aconseguirem res, altra cosa es al Perello i La Jana que fan alegacions i les respecten. Per mi el problema es l'Ayuntament de Tortosa que no sap fer los deures u no vol...

    ResponElimina
  3. Mai mes ven dit....ignorant. SEMPRE...SEMPRE s'ha demanat la C12 per el Xerta-Cenia. El no voler informar-se BÉ, fa donar opinions equivocades..i aixó si que no te nom.

    ResponElimina
  4. Ja un refrán xinés, que diu.."sientate en la puerta de tu casa i verás pasar el cadaver de tu enemigo". Més o menys passará aixó amb els que no han volgut escoltar a ningú.Les dictadures tard o promte cauen.

    ResponElimina
  5. El que no sabia era que a la Xina parlessin en castellà je,je,je

    ResponElimina
  6. Lo de la carretera pel xerta senia era unaltra,no la c-12.
    Lo de fer-la passar pel Reguers,si que es una barbaritat,nomes cal ficar-te a mirar un mapa aeri i dibuixa lo recorregut,se pot vore clarament.
    Lo tema de Campredo es diferent,l'alternativa que se demana es raonable tot i que no compartixo alguns raonaments.

    ResponElimina
  7. A la carretera que va de Jesús al Reguers ( pel cementeri ) es pot veure a partir de tot just dalt la costa dels molins ( altura ermita Sant Bernabé ), pintats a terra, tres traçats diferents i separats ( més/menys ) per uns 200 mts. Algú sap quina és el traçat que s'ha adjudicat?

    ResponElimina
  8. Crec que es lo que esta mes avall,pero no teu puc asegurar.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta