3 d’agost del 2010

El soci privat d'Aigües de Tortosa dóna 11,3 milions




Aigües de Catalunya, Aigües de València i Comsa-Emte controlaran el 48,93% de les accions.  El PSC i ICV reiteren que l'oposició és innecessària.

L'Ajuntament de Tortosa ha aconseguit finalment una injecció econòmica de més d'11,3 milions d'euros, gràcies a l'externalització del 48,93% de l'Empresa Municipal de Serveis Públics (EMSP). El ple va aprovar ahir al vespre, amb els vots de CiU i ERC, al govern, i del regidor del PP, a l'oposició, l'adjudicació del 48,93% de les participacions d'Aigües de Tortosa a la unió temporal d'empreses formada per Aigües de Catalunya, Aigües de València i Comsa-Emte. La mesa de contractació ha qualificat l'oferta guanyadora amb 95 punts, en haver superat l'altra empresa aspirant, Sorea, en els apartats tècnics i econòmics. En concret, el consistori ingressarà a curt termini 2,3 milions per la privatització de les participacions de l'EMSP durant 25 anys, i 9 milions més per la cessió del dret d'ús de les instal·lacions. Sorea –que va guanyar en l'apartat de millores complementàries– va obtenir 81 punts.

L'oferta de l'adjudicatària ha millorat la quantitat de sortida pel cànon d'ús, que era de 6,5 milions. A banda, pels ingressos no tarifaris, l'Ajuntament rebrà durant els primers 10 anys uns 2,1 milions. Una xifra que, segons l'Ajuntament, ara garanteix que el consistori cobrarà de l'EMSP més del que ingressa actualment. Finalment, l'adjudicatari també es compromet a pagar a l'Ajuntament 3,3 milions més durant els propers 25 anys en concepte de millores en inversions complementàries a la xarxa, al marge dels 400.000 euros anuals per a inversions.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va recordar que l'Ajuntament mantindrà el control de la gestió en la nova societat mixta, i que el soci privat li aportarà la seua tecnologia i experiència en el subministrament de l'aigua potable. A més, el compromís és assumir la plantilla actual i la política tarifària de contenció. Durant el ple, l'alcalde va rebutjar les crítiques dels portaveus del PSC i ICV. Segons Joan Sabaté i Jaume Forcadell, la transformació de l'EMSP en una societat mixta és una operació “innecessària”, “injustificable” i “ruïnosa” per a les butxaques dels ciutadans, que hauran de retornar els 11,3 milions “amb uns interessos gairebé usuraris”.


Publicat a ElPunt.cat i a


* El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 03-08-2010 Pàgina 8

ARTICLES RELACIONATS:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta