25 d’agost del 2010

L'Ebre Terra de Vent homenatja la República Dominicana i Alcanyís

La vuitena edició del festival convida grups del país caribeny i de la ciutat agermanada, a més de formacions de Catalunya, Astúries, França i Portugal.

L'espectacle sobre Sant Jordi d'Alcanyís es podrà veure a Tortosa.
Foto: EBRE TERRA DE VENT.
La música de la República Dominicana i de la ciutat d'Alcanyís serà la protagonista del vuitè Festival Internacional Ebre Terra de Vent, que Tortosa celebrarà del 3 a l'11 de setembre. El regidor de Festes, Jordi Folqué, i el director del festival, Xavier Bertomeu, van presentar ahir el cartell i la programació, que tornarà a integrar-se en les festes de la Cinta. Bertomeu va explicar que enguany conviden el país caribeny arran de la participació de Tortosa, l'any passat, en el centenari del polític dominicà Juan Bosch, fill d'un tortosí emigrat a Amèrica. A més de l'actuació de Sistema Temperado (jazz fusió) i Vientos del Caribe (bachata i merengue), hi haurà actes paral·lels relacionats amb la República Dominicana, com ara una mostra col·lectiva de joves pintors establerts a Catalunya, una jornada gastronòmica, un cicle de cinema, i una exposició i una conferència sobre Juan Bosch.

L'altra novetat de l'Ebre Terra de Vent serà la presència d'Alcanyís, ciutat agermanada amb Tortosa des del 1972. A més d'una exposició sobre Alcanyís i la seua Ciutat del Motor, a l'antic cinema Fèmina, i d'una tasca aragonesa a la plaça d'Alfons XII, actuaran grups tan característics com la Gaita de Boto i el grup de dolçainers, els tambors, i la Rondalla d'Alcanyís. A més, a la plaça de l'Ajuntament es representarà un espectacle típic sobre Sant Jordi. A banda, al llagut Lo Sirgador es podrà veure l'espectacle El llaüt del vent.

LA XIFRA
150 artistes, en un total de 32 actuacions musicals, són els que participaran en la cinquantena d'actes de l'Ebre Terra de Vent.

LA FRASE
"Enguany no hi haurà bandes de l'est d'Europa ni majorets. No hem volgut estancar-nos"
Xavier Bertomeu
DIRECTOR DE L'EBRE TERRA DE VENT


Un mosaic de músiques fetes amb el vent

Amb un pressupost de només 85.000 euros, l'Ebre Terra de Vent manté la gratuïtat, l'aposta per la qualitat i la vocació pedagògica sobre la música de vent. Hi haurà actuacions d'Advante Cudeiru (Astúries); de la banda de Tortosa; de Docteur Groove (França); de Tumbala (Portugal), i de les cobles Miranfont i Principal de Tarragona.


Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 25-08-2010 Pàgina 8

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta