10 d’agost del 2010

Solidaritat Catalana per la Independència ja té 250 adherits a l'Ebre

A les Terres de l'Ebre, en els últims quinze dies, ja s'han adherit a Solidaritat Calana per la Independència unes 250 persones. Hi ha gent de les quatre comarques, i la majoria provenen de Reagrupament, però també hi ha joves independentistes i persones que pertanyen a diversos moviments socials, així com a les coordinadores de les consultes populars per la independència. L'antiga responsable de la coordinadora de Reagrupament al Baix Ebre, Caritat Garcia-Celma, ha explicat que la seua baixa del partit de Carretero s'ha produït per la falta de debat en la confecció de les llistes, per la imposició d'un candidat que desconeix el territori, i per la falta de sensibilitat que els dirigents de Reagrupament manifestaven cap a les Terres de l'Ebre. "A Carretero tothom li sobra, tot i que al principi Reagrupament era un projecte que pretenia ser molt transversal", ha lamentat. Segons Garcia-Celma, que va arribar a ser membre de l'executiva nacional de Reagrupament, el partit s'ha "encaixonat molt", i amb la designació de Ferran Pujol com a cap de llista per Tarragona han desmantellat l'estructura que amb Jaume Renyer i Albert Pereira havien preparat per al Camp i l'Ebre. Quant a la falta de sensibilitat territorial, Garcia-Celma ha criticat que Carretero no s'haja posicionat en contra de la candidatura d'Ascó al magatzem temporal centralitzat (MTC) i que, en canvi, en un acte a Sabadell, defensés públicament la necessitat d'instal·lar un cementiri nuclear a Catalunya. "També estava a favor del canal Segarra-Garrigues, i no ens feia costat en cap tema d'interès territorial", ha assegurat Garcia-Celma, que també titlla els dirigents de Reagrupament de "pronuclears" i de "protransvasaments".

El tema al diari El Punt:
-Solidaritat es fa seus els reagrupats més il·lustres

Més informació:
-Solidaritat Catalana reitera que tothom pot ser candidat

5 comentaris:

  1. Clar que, de Solidaritat catalana no es pot dir si son procementeri, protransvasaments, proSegarra/Garrigues o tot el contrari. De moment, el que es pot dir que és que no deuen ser massa de l'Espanyol, que son independentistes i que el seu lider era president del Barça.
    El mapa -pel que fa als partits- de l'independentisme sembla dissenyat pel pitjor dels seus enemics: Amb l'existència d'ERC ( més d'esquerres ) neix Reagrupament ( més de dretes ) i sense arribar a medir-se les forces entre tots dos a les urnes, apareix un tercer, Solidaritat Catalana ( que no es ni de dretes ni d'esquerres sinó tot el contrari ). A sobre CiU intentant esgarrapar vot independentista.
    Embolica que fa fort.

    ResponElimina
  2. Pos jo no crec q Laporta, Tena i Bertran siguen antinuclears i antitransvasistes o sigue que continuem com fins ara. La solució no es donar llibertat de vot sinó creure's un País i tenir un rumb econòmic i social de mínims. Si no, tindrem lo de sempre, un àrea que decidiex sobre la resta perquè té més gent vivint-hi. I contuaran portant-nos merda dels ecoparcs, massificació eòlica, propostes de transvasaments, etc, etc, etc...
    Independència sí, però no a cop de xampany!

    ResponElimina
  3. Crec que sembla clar que l'espai polític d'SC està entre CiU i ERC.
    Però, el multi-culturalisme que se li apropa, recull l'independentisme insatisfet amb ERC, amb el que la militància, a les nostres terres, si seria antitransvasista i altres antis.
    Després, el populisme dominant pot recolzar qualsevol cosa, com passa a les partitocràcies més modernes, on tots es salten l'ideari quan convé.
    Res de nou sota el Sol.
    Més del mateix.

    ResponElimina
  4. A mi m'agradaria saber si Caritat Celma és antinuclear i si pot estar quieta en algun lloc.

    Primer Plataforma 2003 del Pere Esteve, després ERC on va ser consellera nacional, després Reagrupament on va ser consellera nacional, ara Solidaritat Catalana.
    Tot per no fitxar directament per CiU que és on li toca estar ideològicament. CiU, un partit antitrasvasista i antinuclear ;-)

    ResponElimina
  5. A mi els de Reagrupament i SC em donen yuyu, em recorden a Estat Català o al Vlaams Block belga. Potser si que el millor que faran és integrar-se a CiU en un futur.

    Per cert, em sona que la Caritat Celma antigament era del PP, algú m'ho pot confirmar ? O ho he somiat ?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta