6 d’agost del 2010

Suposat terrorista, detingut a comissaria

Els Mossos van detenir un ciutadà pakistanès, reclamat per la Interpol com a presumpte jihadista, quan va acudir a la comissaria de Tortosa per denunciar la pèrdua del passaport. Anava cap a França a “buscar feina”.

Un presumpte islamista, ciutadà del Pakistan i buscat al seu país per terrorisme i delictes sexuals, va ser detingut dimarts a la nit a Tortosa pels Mossos d'Esquadra. Però segons van confirmar ahir l'ACN de fonts de la investigació, l'home va ser detingut a la mateixa comissaria i no en un control rutinari al nucli antic, com primer havien apuntat altres fonts. L'home va anar a comissaria per denunciar que havia perdut el passaport i, en comprovar la seva identitat, els agents van descobrir que tenia una ordre internacional de detenció i extradició. Una versió que també van confirmar a l'ACN dos amics del detingut, un dels quals l'havia estat allotjant a casa seva, al barri del Temple.

L'imputat ja ha estat traslladat a Madrid perquè sigui interrogat a l'Audiencia Nacional sobre la seva presumpta pertinença a un grup terrorista, a petició del jutge Fernando Grande-Marlaska. Segons els seus amics, l'home va arribar a Tortosa procedent de la República Txeca, on havia estat vivint durant un any i mig, i ara tenia la intenció de viatjar a França a “buscar feina”. Segons aquestes mateixes fonts, el detingut no parla ni català ni castellà, i va acudir a la comissaria acompanyat per un d'ells, que li feia de traductor. Els dos compatriotes del detingut van assegurar que l'home, que té 41 anys, no té res a veure amb el terrorisme islamista, ja que si realment ho fos no hauria anat a una comissaria per posar una denúncia. L'endemà, dimecres, els Mossos van escorcollar el domicili, al carrer Mossèn Manyà, sota ordre judicial, i li van requisar roba, el mòbil i una videocàmera.

Publicat a ElPunt.cat i a
Avui 06-08-2010 Pàgina 10
El Punt Barcelona 06-08-2010 Pàgina 20
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 06-08-2010 Pàgina 18
El Punt Comarques Gironines 06-08-2010 Pàgina 20

Foto: Street View de Google

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta