6 d’agost del 2010

La Pegatina i Amics de les Arts, en una Cinta canviada

Jordi Folqué, Ferran Bel i el dissenyador Ignasi Barrera, durant la presentació.
L'Ajuntament concentra els actes de festes en els dos primers caps de setmana de setembre, obligat per l'avançament de l'inici del curs escolar. Bel vol una festa “molt participada i popular”.

L'avançament de l'inici del curs escolar, que a Tortosa serà el 7 de setembre, ha obligat l'Ajuntament a introduir canvis importants en la programació de les festes de la Cinta. L'alcalde, Ferran Bel, i el regidor de Festes, Jordi Folqué, van presentar ahir el cartell i un primer tast del programa d'actes, que enguany seran del 3 a l'11 de setembre. Així, tot i que la proclamació de les pubilles es tornarà a avançar una setmana –l'acte tindrà lloc el 28 d'agost–, la programació de la Cinta 2010 es concentrarà en el primer i en el segon cap de setmana de setembre, i baixarà la intensitat els dies 7, 8 i 9 de setembre.

“Tot això ho hem veure com una oportunitat”, va destacar l'alcalde. Segons Bel, el fet que hi hagi classes durant la setmana de la Cinta pot afavorir que tanquin menys comerços per fer les vacances, i que més gent es quedi a Tortosa. L'alcalde va afegir-hi que el govern de CiU i ERC, tot i que aquest ja és l'últim any del mandat, encara no ha tancat el nou model de festes. “Hem de veure com ens afecta l'avançament de l'inici del curs; encara no és un model tancat, però hem aconseguit unes festes molt participades i populars, en què volem que hi hagi molta gent al carrer i amb la majoria d'actes gratuïts”, va destacar.

D'altra banda, amb un pressupost que no hauria de superar els 300.000 euros, l'Ajuntament tortosí ha renunciat a programar concerts amb artistes de renom, i torna a apostar pels grups de rock i pop català. Així, La Pegatina actuarà en un concert gratuït al pavelló firal de Remolins, la nit del dijous 9 de setembre, amb els grups ebrencs Los Maleantes i Natural Band com a teloners. Per la seua banda, els Amics de les Arts seran els encarregats d'omplir de música la nit del 10 de setembre, també al pavelló de Remolins i també amb entrada de franc. El regidor de Festes va detallar que van contractar el concert dels Amics de les Arts a l'octubre de l'any passat, quan els barcelonins encara no s'havien confirmat com una de les bandes catalanes amb més premis i amb més projecció. Tot i que es van formar el 2004, els Amics de les Arts s'havien fet escoltar sobretot a través d'internet, i no ha estat fins a la publicació del seu últim disc, Bed & Breakfast, que el grup ha començat a fer més concerts i a guanyar nous públics gràcies al boca-orella.

La programació musical de la Cinta 2010 es completarà amb una altra edició del festival Músiques del Món, que tindrà lloc les nits del 7 i 8 d'octubre a la pista d'estiu del Club de Rem, ja que enguany la plaça del Carrilet no es pot utilitzar a causa de les obres del pàrquing. A banda dels balls al parc i al pavelló firal, els carrers també s'ompliran de música amb el festival Ebre Terra de Vent, que enguany dedicarà una atenció especial a la ciutat agermanada d'Alcanyís. Finalment, també hi haurà les festes d'Imagina Ràdio, Flaix FM i Piràmide.

LA FRASE
"L'últim gran concert a Tortosa [d'Alejandro Sanz, el 2004] va deixar un dèficit de 240.000 euros"
FERRAN BEL
ALCALDE DE TORTOSA

Cartell de festes com a “atracció”

El cartell és obra d'Ignasi Barrera.1 El dissenyador Ignasi Barrera ha estat l'encarregat de fer el cartell oficial de la Cinta 2010. Barrera va explicar que ha volgut remarcar el doble paper de les festes com a “atracció” de fira.

Festa de penyes al nucli antic

La tradicional festa de les penyes es farà per primer cop al nucli antic, ja que tindrà lloc a la plaça dels Dolors. Serà el 3 de setembre, coincidint amb la inauguració de l'edifici Montcada 27, on hi ha la nova seu de Ràdio Tortosa.

Correfoc de les Terres de l'Ebre

Festes ha decidit traslladar el Correfoc de les Terres de l'Ebre de dia i d'hora, ja que es farà el 10 de setembre a la nit, amb un canvi de circuit. A més, servirà per celebrar els 25 anys de Lo Golafre.

El Vaporet, en lloc del Carrilet

Una de les novetats és que l'espectacle Torna el Carrilet, de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, no es farà en un trenet, sinó en un vaixell de vapor. El vaporet serà el llagut Lo Sirgador.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 06-08-2010 Pàgina 8

ARTICLES RELACIONATS:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta