3 d’agost del 2010

Un economista tortosí dirigirà la nova CajaSur

El tortosí José Carlos Pla és l'encarregat de dirigir CajaSur (nom comercial de la Caja de Ahorros y Monte de Piedad de Córdoba i nova filial de BBK). Pla es traslladarà a Còrdova -fa dies que ja és a la ciutat, segons publicava diumenge Diario de Córdoba- serà el futur conseller delegat de la caixa andalusa que, entre setembre i octubre, passarà del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) a mans de la BBK. Nascut el 1952 a Tarragona i fill d'un exregidor de l'Ajuntament tortosí, Pla és llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona, màster en Administració d'Empreses per Esade i censor jurat de comptes. Ha ocupat la presidència de BBVA Seguros y Reaseguros, i ha estat conseller delegat del Grup Faustino i conseller de la AFB BBVA Provida a Xile. Incorporat el 1974 al Banco Bilbao, ha estat responsable de les filials del banc basc a Perú, Veneçuela i Argentina. De fet, Pla té una dilatada carrera com a executiu en l'àrea financera, tant en el món de les assegurances com en el de les pensions.

El nou responsable de CajaSur té el repte d'ajustar la plantilla (el 2009 tenia més de 3.500 treballadors) i fixar les bases per al seu rellançament. El passat 22 de maig, el Banc d'Espanya va intervenir CajaSur -controlada per l'Església catalòlica- quan aquesta va rebutjar la fusió amb Unicaja, com volia la Junta de Andalucía. Pocs dies abans, CajaSur havia comunicat unes pèrdues en el primer trimestre de l'any fiscal de 114 milions d'euros. El 16 de juliol, després d'analitzar les ofertes presentades per diverses entitats financeres, el FROB va entregar el control de CajaSur a la BBK, la caixa d'estalvis del País Basc.

Foto: Infocatólica

1 comentari:

  1. Conec i recordo a Jose Carlos i a la seva familia, la meva consideració envers a la seva persona, un universitari i profesional format desde baix de tot, anat pujant i guanyant totes les seves responsabilitats en l.ambit bancari desmostrant la seva valía i a titol personal una personal cabal, honesta, simpática i molt tortosina.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta