30 de setembre del 2010

Els piquets informatius segellen l'accés al polígon del Baix Ebre amb barricades


A Tortosa, els piquets informatius van segellar el polígon industrial Baix Ebre per primer cop en una vaga. A les sis del matí, es van fer barricades i van cremar pneumàtics i palets de fusta en els principals accessos. Un representant de la USOC va explicar que havien pactat amb els Mossos d’Esquadra que no hi haurien aldarulls, tot i que es buscava “l’acció sorpresa”. Amb tot, un directiu d’una de les fàbriques més grans del polígon va saltar una barricada en flames amb un vehicle tot terreny. “Ha estat de pel·lícula, amb els Mossos mirant; però això ha estat l’anècdota d’una jornada molt cívica i de la qual estem molt satisfets”, va dir. Els bombers, que també estaven avisats, van arribar cap a les vuit per apagar les barricades. D’altra banda, els piquets també van controlar l’accés al polígon electroquímic de Flix i de la central nuclear d’Ascó, que funcionaven amb serveis mínims. Finalment, van haver-hi moments de tensió a primera hora del matí a l’estació d’autobusos de Tortosa i en alguna gran superfície. Així, al supermercat de Mercadona alguns clients es van encarar amb els piquets.

El tema al diari El Punt:
-Obre bona part del comerç, però més tard per evitar els piquets

Foto: Cedida per la USOC

8 comentaris:

  1. Mira que guapo surto!jeje
    Lo del directiu de la fabrica gran va ser de la rehau,i va fer tornar als treballadors que van anar-se cap a casa de manera obligada, pican-los a casa i fins hi tot anan-los a buscar en cotxe particular,cal destacar que la majoria del treballadors volien fer la vaga,pero no els van deixar,fins hi tot algun currate ens va donar les gracies d'estar alli fent barricades.
    Tambe recordar que fer vaga es un dret constitucional al igual que treballar,a la rehau i companyia com es que se violen estos drets i no pasa res de res?

    ResponElimina
  2. ignorant: dir mentires no serveix de res. ni lo del tot terreny era un directiu, ni se'ls va anar a buscar en cotxe particular, sino en cotxe d'empresa, i se'ls va anar a buscar perque els propis treballadors volien anar a treballar i gent com tu no els deixava passar. a mes la empresa va donar llibertat d'acció a tothom. crec que a tu et van fer fora fa un temps. lo rencor no serveix de res. jo estava alli i lo que tu dius es simplement mentira.

    ResponElimina
  3. ah, i los unics que vau violar drets vau ser vatros, perque per a poder anar a treballar, vaig tenir que esquivar les flames que vatros vau encendre, jugant-me la meva integritat fisica i la del meu vehicle. que jo no tinc dret a fer lo que vulgue? o es que quan no es fa lo que vatros voleu ja no parlem del mateix dret?. per ultim, a veure si aneu a repintar la senyalitzacio de la carretera que gracies a la vostra foguerada intimidatoria, ara no existeix. vatros ho vau fer, vatros ho arregleu, o es que això tampoc?

    ResponElimina
  4. A aixo abans no se li deia esquirol?
    Molts de la Lear, fa un parell d'anys, també haguessin fet el mateix que tu i fa uns mesos van sortir al carrer el 99 % demanant solidaritat. Espero que a tu no et passi.

    ResponElimina
  5. Esquirol? Per a mi un esquirol es un animalet, jo lo que soc, segons el nostre sistema, es un treballador autonom, i segons la declaracio dels drets humans, un home lliure. Segurament a tu no et va be ni u a cosa ni l'altra, per això dius lo que dius. Estem al 2010, i crec que s'ha treballat molt per aconseguir llibertat d'expresio, de pensament i d'acció, sense treure-li la mateixa llibertat a ningú altre. A mi no se m'ocurrirà dir res dels que van voler fer vaga, però si dels que van intentar coartar la meva llibertat

    ResponElimina
  6. JB els esquirols sou vosaltres, aquest cop si.

    Hi ha gent que els 150€ que altres van deixar de guanyar li supossen un carro de la compra ple en temps molt dificils. Ara us movilitzeu? Quan ja no es pot fer res? ESQUIROLS!

    ResponElimina
  7. Deu n'hi do gutijaume, carros de compra de 150 €, deus comprar molt de filet de vedella, tu.
    Em pots explicar qui és el treballador que va deixar de guanyar aquests 150 € en un dia? Perquè molts de gerents o directors generals no crec que hi anessin a la vaga.
    Per cert, t'he de dir que la teva actitud és una mica cínica, estil d'Intereconomia, que passa? que la vaga feta fa any i mig l'haguessis secundat? O hagués servit per alguna cosa més del que servira ara?
    Us heu passat els darrers dos anys demanant acció del sindicats i ara que apareix, quin pebrots, ara, es tard. Com va dir el malaguanyat Labordeta i no t'ho agafes com cosa personal, A LA MIERDA

    ResponElimina
  8. 150 euros?si que guanyes diners no?
    Unaltracosa,no he treballat mai a la rehau,i vam parlar en mes d'un treballador de la rehau i pel que mos van contar los tenieu acollonits.
    Fa mes d'una decada que no treballo al Baix Ebre i menys a Tortosa,que aqui encara estem en la mentalitat del segle XIX

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta