30 de setembre del 2010

Els sindicats xifren en el 80% el seguiment de la vaga general als polígons de l'Ebre


En el cas de les Terres de l'Ebre, els sindicats valoraven que la vaga havia tingut un seguiment del 80% als principals polígons. “Fent una volta amb cotxe a les deu del matí pel polígon Baix Ebre, la sensació era de tancament total”, afirmava el secretari general de la UGT de l'Ebre, Wifredo Miró. L'acció contundent dels piquets havia estat efectiva, i les barricades als principals accessos va servir “d'excusa” perquè alguns treballadors als quals no es permetia fer vaga poguessin secundar-la, segons Miró. De fet, al polígon Baix Ebre només funcionaven els serveis mínims i de manteniment d'empreses com ara Olisefi, YKK, Rehau o Polialco. Segons els sindicats, l'activitat també era testimonial al polígon electroquímic de Flix, a la nuclear d'Ascó i als polígons del Montsià.

El tema al diari El Punt:
-Vaga industrial

4 comentaris:

  1. Amb independència de xifres i percentatges sobre el seguiment i participacions d’aquesta vaga, penso que ningú pot afirmar amb rotunditat que hagi estat un èxit, dons en cap moment s’aconsegueix el fi que perseguia.
    Per altra part s’ha de reconèixer que al nostre territori hi han ja poques portes per tancar com per donar la sensació de tancament TOTAL.
    De veritat que ens creiem que el sistema un cop fetes les reformes en l’àmbit laboral, de pensions, i de jubilacions, la nostra economia donarà signes de competitivitat com per crear llocs de treball dignes?
    Que li pregunten a Moody’s...

    ResponElimina
  2. Nomes que, a la concentració de Tortosa, hi haguessin anat el 40 % de les persones afectades pels ERO's dels darrers 2 anys i que tanta solidaritat demanaven a la resta de treballadors, a aquesta, hagessin anat 1.000 persones. I no hi eren. Saber les raons del per què la majoria d'aquests no es consideren cridats ni motivats, és més complicat.

    Jo, quan els de la LEAR van fer la crida per a rebre recolzament, si que em vaig sentir cridat.
    Fins i tot ( quines paradoxes ) s'hi van sentir els comerços, perquè els afectaria previsible-ment el calaix.

    Llavors, si els que, en principi, res tenen a témer quant a la pèrdua del lloc de treball ( perquè ja l'han perdut ), represalies etc. no es mouen, el que si ho van fer ( treballadors en actiu )és d'agrair i considerar. Siguin molts o pocs.

    Dit això, és evident que el seguiment no ha estat del 80 %, la qual cosa tampoc vol dir que hagi estat un fracas, ni molt menys.

    ResponElimina
  3. Una mica surreal, que en una noticia ens explica que van tancar els accessos al poligon, i en la següent noticia diuen que el seguiment de la vaga al poligon ha sigut un exit!!

    ResponElimina
  4. No se ho creuen ni ells!

    Jo de gran ja sé que vull ser, lliberat sindical! Quin lujo deu ser, anar a "treballar", conspirar constantment contra l'enemic del proletariat (el patró) i el divendres, mentres els seus companys de feina suen la gota gorda treballant, ells a casa descansant sindicalment.

    Quina vergonya de sindicats, piquetes i gent que encara els hi dona el seu suport.

    La culpa es de Fraga.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta