30 de setembre del 2010

El col·lectiu anticementiri nuclear cita Montilla i Mas abans de les eleccions

La CANC reclama a socialistes i convergents una posició clara contra l'MTC amb vista a la propera legislatura · Laporta ha estat l'últim a signar el compromís.

ERC, Reagrupament i Solidaritat Catalana per la Independència ja han signat amb la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) un compromís preelectoral “clar i explícit” contra la instal·lació del magatzem nuclear. Segons la coordinadora, ICV ho farà dilluns vinent, i ja només els faltarà la rúbrica del PSC i CiU. Per això, la CANC ha sol·licitat “formalment” aquest dimarts una reunió amb José Montilla i Artur Mas, amb l'objectiu d'aclarir quina serà la posició del PSC i CiU amb vista a la propera legislatura, sobre la possible instal·lació del magatzem temporal centralitzat (MTC) a Ascó.

La CANC ha recordat que, l'11 de març, tant CiU com el PSC van donar suport a la resolució aprovada al Parlament, la qual demanava que es desestimés “de manera definitiva” la ubicació del magatzem en qualsevol municipi de Catalunya. Però la coordinadora lamenta que les dues formacions mantenen “un silenci preocupant” sobre l'MTC per a després de les eleccions del 28 de novembre. Així, la CANC demanarà tant a Montilla com a Mas que l'oposició al magatzem nuclear formi part del programa electoral del PSC i CiU “de manera clara i inequívoca”. Segons el col·lectiu, “la primera decisió del nou Parlament” que surti dels comicis hauria de ser “el rebuig al cementiri nuclear”. A banda, a Mas se li demanarà per l'expedient que Convergència va obrir a l'alcalde d'Ascó, Rafael Vidal, per haver desobeït el partit i presentat la candidatura a l'MTC. Segons la CANC, Mas hauria d'exigir a Vidal que retiri la candidatura. De la mateixa manera, a Montilla li demanaran que el regidor socialista d'Ascó retiri ara el seu suport a l'MTC.

Laporta ja ha signat

L'últim partit que s'hi ha compromès ha estat Solidaritat, després de la signatura d'un acord entre el candidat Joan Laporta i el portaveu de la CANC, Sergi Saladié. En concret, Solidaritat es compromet a convertir en llei el blindatge de Catalunya a l'MTC. El compromís es va segellar aprofitant la presentació de Solidaritat a la Ribera d'Ebre, davant d'unes 300 persones. A la comarca, el nou partit està encapçalat per Ramon Roig, antic portaveu de la plataforma de la Ribera d'Ebre, que es va dissoldre després de l'entrada en funcionament del macroabocador de Tivissa. Roig va lamentar que Catalunya no tinga competències per decidir si vol o si rebutja el magatzem nuclear.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Barcelona 30-09-2010 Pàgina 25
El Punt Barcelonès Nord 30-09-2010 Pàgina 25
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 30-09-2010 Pàgina 25
El Punt Maresme 30-09-2010 Pàgina 25
El Punt Penedès 30-09-2010 Pàgina 25
El Punt Vallès Occidental 30-09-2010 Pàgina 25


Foto: Periodista Digital

1 comentari:

  1. que ho guarden ben guardat aquest "compromis" signat, no se sap mai quan ho hauran de tornar a ensenyar .....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta