Montilla inaugura el pont que apropa els pobles del Delta - marfanta.com

El Tiempo

El tiempo en Tortosa

Ticker

Primera Columna

Tribuna

+Articles de #Tribuna

Arxiu

AL MINUT

Montilla inaugura el pont que apropa els pobles del Delta

Publicat per Gustau Moreno Pérez el dia 30 de setembre de 2010 | 30.9.10


El president de la Generalitat, José Montilla, ha inaugurat aquest dijous el nou pont sobre l’Ebre, que uneix Sant Jaume d’Enveja i Deltebre. El pont Lo Passador té 250 metres de longitud, 19,3 metres d’ample i un gàlib nàutic lliure de 12 metres en el tram central, i es converteix en alternativa a l’actual pas de barca. A més, també permetrà millorar la mobilitat, potenciar els valors del Delta i afavorir el desenvolupament econòmic de la zona. Les obres han comptat amb una inversió de 17,9 milions d'euros. Montilla ha estat acompanyat durant la inauguració pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i dels alcaldes de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor, i de Deltebre, Gervasi Aspa.

El nou pont també escurça el recorregut actual per carretera passant per Amposta, de més de 20 quilòmetres. D’altra banda, la nova infraestructura s’insereix en la futura Anella del Delta, una anella viària i de carrils bici concebuda per equilibrar la vialitat dels dos hemideltes, tot dotant-los d’una bona infraestructura de comunicació entre tots els seus nuclis urbans. A més, permetrà crear un itinerari en bicicleta que apropi la natura a la ciutadania.

Foto: Generalitat de Catalunya

2 comentaris:

susanna abella ha dit...

un dia històric per a les Terres de l'Ebre,

tot i que la barcasa te el seu encant (vist des del meu punt de vista de domingera), per a la gent de Deltebre i Sant Jaume és un gran pas

FELICITATS!!!!!!!

Mc Calan ha dit...

Això ja m’agrada mes,dons les inauguracions a les nostre terres han estat molt escasses.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.