1 de setembre del 2010

La plataforma del Pinell farà campanya activa pel “no” al futur abocador

El col·lectiu aprofitarà l'enquesta de l'Ajuntament als veïns i prepara un seguit de mobilitzacions per rebutjar la restauració de l'argilera amb residus.

La Plataforma de Veïns i Veïnes del Pinell de Brai farà una campanya activa perquè el poble rebutgi la instal·lació d'un abocador de residus sòlids urbans al municipi. Així ho van anunciar durant una assemblea informativa, dilluns a la nit, al centre polivalent. L'acte va despertar força expectació entre els veïns, però sobretot va servir per constituir formalment la plataforma. “Tothom que vulgui treballar pel «no» a l'abocador serà ben rebut, i ja vam tenir alguns oferiments des del públic”, va explicar un dels portaveus de la plataforma, Marc Martínez.

Un dels temes de l'assemblea va ser la convocatòria d'una enquesta ciutadana a càrrec de l'Ajuntament, encara sense data. De fet, tant l'alcalde del Pinell de Brai, Pere Martí (CiU), com tots els regidors també van assistir a l'assemblea, segons va detallar Martínez. La consulta no serà vinculant, però la plataforma pretén mobilitzar els veïns perquè votin “no” a l'abocador.

El projecte naix de l'interès de les empreses Puigfel SA, Pàndols SA i Suministros de Arcillas SA, que preveuen rehabilitar una argilera del poble amb bales de rebuig de residus sòlids urbans. La intenció de les empreses és reomplir el forat de l'argilera amb més de 6 milions de tones de residus, durant els pròxims 25 o 30 anys. Així, segons els primers càlculs, l'abocador podrà rebre fins a 800 tones diàries, d'acord amb el conveni firmat entre les tres empreses i el consistori.

Perill de fuita en cas de pluges torrencials

El Pinell de Brai En l'assemblea, hi van participar l'hidrogeòleg Antoni Canicio i el tècnic en relacions laborals Ernest Blanch. Segons la plataforma, Canicio els va dir que l'emplaçament de l'abocador no és idoni, ja que en cas de pluges torrencials podria haver-hi una fuita i els residus acabarien fent cap al riu Canaletes, afluent de l'Ebre.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 01-09-2010 Pàgina 9

Foto: Plataforma de Veïns i Veïnes del Pinell de Brai

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta