13 d’octubre del 2010

Acord històric per poder veure TV3 a la Franja i Aragón TV a l'Ebre

Els veïns de la Franja de Ponent i la resta d'aragonesos de les zones limítrofes amb Catalunya podran veure de forma legal les emissions de TV3 i de la resta de canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, mentre que els catalans de Lleida, les Terres de l'Ebre i part del Camp de Tarragona també rebran la senyal d'Aragó TV, gràcies a un conveni signat avui . El conveni de col·laboració amb el qual es garanteix la difusió de les emissions d'Aragó TV i de TV3 en zones limítrofes ha estat subscrit, a Arenys de Lledó, pel conseller de Presidència del Govern d'Aragó, Javier Velasco , i pel conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Joan Manuel Tresserras.

En el mateix acte, el director general de la Corporació Aragonesa de Ràdio i Televisió, Ramón Tejedor, i el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Enric Marín, han signat un altre conveni pel qual es comprometen a realitzar els treballs tècnics necessaris per assegurar la difusió i recepció de les respectives emissions. El conveni, que té una vigència de quatre anys, estableix la creació d'una comissió Mixta de seguiment, integrada per representants d'ambdós governs. Una comissió que també podrà acordar l'ampliació del conveni en la seua cobertura, així com estendre l'acord a les ràdios públiques autonòmiques de les dues corporacions. Actualment, els canals catalans ja es poden veure a les Illes Balears i a Andorra, fruit de sengles acords de reciprocitat televisiva entre els respectius governs, i a la Catalunya Nord, com a resposta de la Generalitat a la demanda feta des de diferents institucions, ajuntaments, entitats cíviques i culturals i a particulars d’aquest territori.

Foto i més informació, Generalitat de Catalunya

2 comentaris:

  1. Enhorabona per a la gent de la Franja.

    Quina diferència en los capullos del PP valencià, on després de que la societat valenciana pagues els repetidors de TV3 de la seva butxaca,ara els ho fan tancar.

    Aquí també va patinar i va demostrar un desconeixement total de la realitat social i cultural del territori, el llavors ministre que va donar les llicències per les noves cadenes.

    ResponElimina
  2. Bona notícia, aquesta. Ara cal que Televisió de Catalunya es posi les piles per a què tots els seus canals es vegin també a les Terres de l'Ebre. Hi ha pobles —per exemple Paüls— on només es veu TV3 i amb les desconnexions de la demarcació de Barcelona. Aviat farà un any de la digitalització i no s'hi poden veure ni canal33, ni 3/24, ni Canal Super3, ni 3xl.net, ni la resta de canals d'ambit català (8TV, RAC105 o Barcça TV), ni les televisions comarcals.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta