20 d’octubre del 2010

El PSC aprofita l'abocador projectat al Pinell de Brai per atacar CiU


El PSC de les Terres de l'Ebre ha aprofitat aquest dimarts la polèmica per l'abocador projectat al Pinell de Brai per atacar CiU, formació que governa en aquesta població de la Terra Alta. Els socialistes han recordat que la consulta ciutadana de diumenge, en què va guanyar el "no" a l'abocador, va ser possible gràcies a una iniciativa del PSC i d'un únic regidor convergent, ja que l'equip de govern de CiU havia votat en contra de la celebració de l'enquesta. En aquest sentit, el PSC ha exigit a CiU que compleixi amb la voluntat dels ciutadans, i que no instal·li l'abocador de residus sòlids urbans al Pinell de Brai. Tot i que l'enquesta no era vinculant, els socialistes consideren que el resultat era "vinculant èticament", i el PSC s'ha compromès a treballar per anul·lar l'acord del ple del Pinell de Brai en què es van modificar les normes subsidiàries per permetre la restauració de l'argilera amb bales plastificades de residus inerts. En una roda de premsa a Tortosa, tant el regidor socialista Lluís Melich com el diputat i alcalde de Batea, Joaquim Paladella, han reclamat al president de CiU a les Terres de l'Ebre i alcalde d'Arnes, Xavier Pallarès, que s'escolti el poble i que l'alcalde del Pinell, Pere Martí, retiri el projecte de l'abocador.

Foto: PSC de les Terres de l'Ebre

2 comentaris:

  1. Crec que a molts alcaldes els hi agafa el "síndrome de messianisme", que no te res a veure amb el crack de futbol.
    Imbuïts amb l'esperit de l'eternitat i l'omnisciència, assumeixen el paper d'herois.
    Herois per abocar la brossa catalana a les TE.
    Tvissa ens mostra, dia a dia, com acaba el gran projecte d'abocador organitzat... tot escampat de qualsevol manera, multitud de bales esquinçades i obertes.
    Pinell no seria una altra cosa, brossa de tota mena i, als quatre dies, la màniga ampla.
    A tot arreu és igual.
    Vidals, Aparicios, Sabanzes, etc... Un rosari de despropòsits que no para. Igual que un disc ratllat que digues lo "Deus" que son.
    Messianisme de poble!
    Total per portar brossa, molins, nuclears i no us conto res de la rasa, tipus autopista, que estan fent per a que passi el gas cap a la metròpoli.
    Donen ganes de suprimir de la democràcia la figura d'alcalde.

    ResponElimina
  2. El cas del Pinell és el mateix que el d'Horta amb els molins. Amb consistoris on els nacionalistes patriòtics tenen majoria absoluta, aproven al ple l'acord i signen el conveni amb l'empresa que, a canvi de la bona voluntat avança diners per a les festes majors i les despeses de representació del consistori. Un cop publicitat als veïns sorgeix una plataforma de contraris i llavors es vesteix el tema de la consulta popular de transparència i democràcia. Es perd la consulta i els alcaldes tiren enrera però, els acords estan signats i les normes subsidiaries modificades, fet que permet a les empreses demandar als ajuntaments per danys i prejudicis sol·licitant indemnitzacions milionàries. Davant la impossibilitat de fer front a la demanda, l'alcalde sigui Ferràs o Martí, acompanyats de l'amic Pallarés van a Indústria a explicar el problema que ells han creat i exigint que sigui el departament qui ha de pagar per la seva negligència i ineptitud. En tornar al poble, expliquen que no es poden negar perquè la Generalitat no vol pagar, i es queden tan amples.
    Responsabilitat civil per als mals gestors i els malbaratadors de diners públics, que no sigui Laporta l'únic que vagi als tribunals, el patriotisme no eximeix de res ni és cap atenuant en el cas de condemna.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta