19 d’octubre del 2010

Tortosa comença la renovació integral de l'eixample del Rastre


L'Ajuntament de Tortosa ha iniciat ja les obres de reurbanització dels carrers que conformen l'eixample del barri del Rastre: Ros de Medrano, Méndez Núñez, Callao, Consol i Topete. L'obra consisteix en la renovació integral del paviment i voreres, a més de la substitució de tota la xarxa de serveis, així com la instal·lació de mobiliari urbà i enjardinament. Aquest matí han presentat els detalls del projecte, a peu d'obra, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé. L'actuació sobre aquests cinc vials comporta la renovació íntegra de la capa urbana del primer metre, és a dir, substitució de la caixa de carrer amb totes les xarxes soterrades (clavegueram, abastament d'aigua, gas, telecomunicacions i electricitat). Es renovarà el paviment i les voreres, s'instal·larà nou mobiliari urbà i àrees enjardinades. Els carrers quedaran configurats amb calçades de 3 metres i voreres d'1,4 metres, amb l'excepció del carrer Consol, que es pavimenta a un sol nivell, i el carrer Callao, que només tindrà vorera en la seva cara oest, ja que l'altra s'utilitzarà com a aparcament. El carrer Consol es configura com l'eix vertebrador de tot l'entramat de carrers, que es configura sobre sis illes de cases.

La renovació integral de l'eixample del Rastre té un cost de 586.257 euros, que es finança en el marc d'un conveni entre l'Ajuntament de Tortosa i el Ministerio de Vivienda, el qual inclou també la urbanització d'altres vials de la ciutat. L'alcalde, Ferran Bel, ha recordat que aquest conveni té el seu origen en una esmena presentada fa un any pel grup de CiU al Congrés dels Diputats, per la qual cosa ha volgut agrair la tasca realitzada pel vicepresident de la càmara, Jordi Jané.

La superfície d'actuació de l'obra és de 2.877 m2. El projecte l'ha redactat l'arquitecte Carlos Vergés i l'empresa que fa l'obra és Becsa. La gestió del projecte és de la societat urbanística municipal Gumtsa. La seua presidenta i regidora d'Urbanisme ha recordat que l'eixample del barri del Rastre va ser el primer de Tortosa, i també la primera ampliació de la ciutat a l'exterior del perímetre de les muralles medievals. La majoria dels habitatges van construir-se a finals del segle XIX, a la dècada de 1880. Roigé ha afegit que l'obra es complementarà amb la construcció del nou aparcament soterrat a la plaça Mossèn Sol.

Foto: Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta