6 de novembre del 2010

Arriba la vuitena mostra Cucafera Folk, que recupera un nano del 1928

La vuitena edició del Cucafera Folk, la Mostra de Folklore Popular de Tortosa, es farà enguany els dies 5 i 6 de novembre, organitzada per la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa i per l'Ajuntament. Al marge de les activitats per a tots els públics i la seua programació musical, una de les novetats serà la presentació de la restauració d'un nano datat entre els anys 1928 i 1930. La figura representa un iaio i actualment és, juntament amb la Cucafera, l'element original més antic que es conserva de la imatgeria festiva tradicional de Tortosa. A banda, el Cucafera Folk del 2010 tindrà lloc poc després de la inauguració de la Casa dels Gegants, a la llotja medieval del parc municipal. El coordinador de la mostra, Domingo Tomàs, va remarcar ahir el caràcter obert i festiu del Cucafera Folk. Segons va dir Tomàs, el públic podrà trobar les diverses activitats del festival en molts indrets de la ciutat, sense haver de parar compte ni haver de recórrer al programa.

Dissabte, 6 de novembre

10.30 Engegada de coets.
10.30 Cercavila de parelles de dolçainers. Places i carrers del centre.
11.00 VIII mostra d'elements d'imatgeria de festa.
11.00 Tallers de festa. Plaça de l'Àngel.
11.30 Cercavila de cornetes i tabals. Sortida de Pl. Barcelona.
12.00 Sortida en direcció a la plaça Barcelona dels elements de la VIII mostra d'elements d'imatgeria de festa.
12.45 Presentació del nan vell. Plaça Barcelona.
17.30 XIII trobada de Grallers, Gaiters, Dolçainers i Tabalers. Pl. Barcelona, pl. Espanya, pl. Agustí Querol, carrer Sant Blai i carrer Cervantes.
19.00 XIII concert de Grallers, Gaiters, Dolçainers i Tabalers. Absis de la Catedral. Entrada gratuïta.
20.15 Pasdoble Tortosa. Absis de la Catedral.
20.30 Músiques Tortosa 2010. Saló del polvorí del Castell de la Suda. Entrada 10 €. Organitza Joventuts musicals de Tortosa.
22.30 Ball Folk amb el grup Van de Vinatxo. Pl. Espanya



Publicat a www.elpunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 29-10-2010 Pàgina 8

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta