8 d’octubre del 2010

ICV de Tortosa vol una tarifa plana per als impostos municipals


Forcadell proposa agrupar el pagament dels tributs i dividir-lo en dotze mensualitats.

El portaveu d'ICV de Tortosa, Jaume Forcadell, va proposar ahir la modificació del calendari de pagament dels impostos municipals, així com la instauració d'una “tarifa plana” per facilitar l'abonament dels tributs. En concret, Forcadell va suggerir que l'Ajuntament no concentri les factures de l'impost de vehicles, de l'impost de béns immobles i de la taxa de les escombraries entre el 15 de maig i el 16 de juny. Quant a la nova tarifa plana –idea que ICV incorporarà en el seu programa electoral per al 2011–, Forcadell va reclamar que els ciutadans puguin unificar els tres rebuts i distribuir el pagament en dotze rebuts mensuals. Segons Forcadell, aquesta mesura seria voluntària i caldria sol·licitar-la per beneficiar-se'n, però ajudaria “moltes famílies” amb problemes a pagar els impostos a l'Ajuntament.

A més, Forcadell va situar la nova tarifa plana en un paquet de mesures locals contra la crisi, i va denunciar la “inactivitat” del govern de Ferran Bel. Així, el portaveu d'ICV també va demanar la bonificació dels tributs en funció de la renda familiar i la supressió de la taxa per drets d'examen. De fet, va sentenciar que “no és ètic” que l'Ajuntament cobri 30 euros als que es presenten a una prova per fer “una feina poc remunerada i que en molts casos no superarà els tres mesos”.

El portaveu d'ICV va exigir al govern de Bel “més sensibilitat amb la gent que ho està passant malament amb la crisi”, així com més control en la despesa. A més, va preguntar pel pla estratègic que Bel havia reclamat quan era a l'oposició, i que forma part del pla d'acció municipal (PAM) del govern de CiU i ERC. Forcadell va acusar Bel de fer obres “necessàries però no urgents”, com ara el tercer pavelló del Temple. També va dir que l'alcalde no ha pogut “tapar tots els forats” amb la privatització d'una part d'Aigües de Tortosa, ja que es deuen uns tretze milions als proveïdors. “En lloc d'aprendre la lliçó, inicien un altre cicle d'irresponsabilitat financera, amb les obres dels pàrquings i de les piscines”, va dir. De fet, Forcadell considera que Bel encara voldrà privatitzar altres serveis.


Publicat a www.elpunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 08-10-2010 Pàgina 9

1 comentari:

  1. Creu el senyor Forcadell que aquesta distribució (tarifa plana) en la recaptació d’impostos facilitaria el pagament als proveïdors de l’Ajuntament ?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta