10 de novembre del 2010

ERC es desmarca de CiU en la polèmica pel monument

Els republicans reclamen la retirada del monòlit franquista del riu i la construcció d'una passarel·la · Ho inclouran al programa de les municipals.

ERC va fer ahir al matí un altre pas per desmarcar-se de CiU, amb la qual governa a l'Ajuntament de Tortosa, tot criticant que la federació s'aliés dilluns amb el PP per rebutjar la moció popular que reclamava la retirada del monument franquista de la batalla de l'Ebre. “El monument és un insult a la democràcia i a la memòria de tants demòcrates i tants republicans que van patir la repressió del franquisme”, va afirmar Lluís Salvadó.

Com ja havia fet el portaveu d'ERC, Ricard Forés, durant el ple, Salvadó va demanar la retirada del monòlit franquista i la seua substitució per una passarel·la de vianants. De fet, el monument ocupa la pilastra de l'antic pont de la Cinta, en el tradicional pas de l'Ebre que fins a finals del segle XIX es feia amb un pont de barques. Per la seua banda, el candidat d'ERC a les municipals del 2011, Josep Felip Monclús, va anunciar que aquesta serà una de les seues propostes electorals, tot i que Salvadó va admetre que no serà una condició per assolir pactes.

Àudios:
-Lluís Salvadó diu que ERC no condicionarà el pacte de govern a Tortosa amb la retirada del monument, però proposa la seua substitució per una passarel·la per als vianants i ciclistes.



-Josep Felip Monclús suggereix que incorporaran la retirada del monument franquista al programa electoral d'ERC per a les municipals del 2011.



Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 10-11-2010 Pàgina 9

4 comentaris:

  1. Josep Monclús proposa, i Lluis Salvadó disposa…

    ResponElimina
  2. I Ricard Forés?
    Fotocòpia?
    Avui m'espixorro.

    ResponElimina
  3. Vas be de pròstata veritat ?

    ResponElimina
  4. Bé, continuaré distés, Mc.
    Amb tant polític que em posa el ditet "allí", ja començo a dubtar-ho!
    Lo dia de les eleccions aniré a l'uròleg per a que m'ho miri, no sigue que m'hagin deixat algo malament de tant de refregar-me-la.
    No dubto gens que la política te molt a veure amb l'incontinència.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta