11 de novembre del 2010

Habitatge assajarà al nucli antic de Tortosa una prova pilot de rehabilitar i lloguer


La secretària d'Habitatge, Carme Trilla, explica que el nucli antic de Tortosa serà l'escenari d'una prova pilot de rehabilitació d'edificis




L'alcalde i el conseller de Medi Ambient i Habitatge van signar diversos convenis per dinamitzar la rehabilitació d'habitatges i el lloguer al nucli antic. El més destacat, com va explicar la secretària d'Habitatge, Carme Trilla, és una prova pilot per aconseguir la cessió d'edificis en mal estat. La Generalitat els rehabilitaria i hi faria pisos de lloguer amb preus per sota dels del mercat privat, en coordinació amb la borsa d'habitatge local, i per poder recuperar la inversió. La Generalitat rehabilitarà la finca a canvi de la cessió de l'usdefruit de l'immoble per un període d'entre 12 i 25 anys, en funció del cost de les obres. De fet, la previsió és poder recuperar la inversió a través dels lloguers socials que rebi durant el període en què es gestioni la finca. Al final del període, la Generalitat es compromet a retornar el bloc en bon estat als propietaris. L'acord és una iniciativa pionera a Catalunya, que es podria estendre a altres municipis amb nuclis històrics molt degradats.

Publicat a El Punt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 11-11-2010 Pàgina 9

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta