11 de novembre del 2010

Les clatellades a CiU de Salvador Cot i Quim Monzó pel monument

En un article titulat El pirulís facciós, el director del diari electrònic Nació Digital, Salvador Cot, va escriure ahir un contundent article d'opinió sobre la polèmica del monument de la Batalla de l'Ebre. Segons Cot, no s'entenen les raons que han fet caure CiU "en un parany tan estúpic com el del monument franquista de Tortosa". Cot titlla el monument de "munt de ferralla en aquell estil grisenc que tant agradava els jerarques de la dictadura", i diu que és "més lamentable encara l'excusa localera, l'actitud legionària de camisa oberta del carca de poble que vol que allò no es mogui d'allà perquè ho diuen els de fora, com si ser franquista o pegar la dona tingués dispensa comarcal".

Més suau és l'escriptor Quim Monzó, en un article titulat Doctores tiene la iglesia, avui a La Vanguardia. Monzó destaca que, tres dies abans de l'inici de la campanya electoral, CiU va votar dilluns contra la demolició del "pirulí franquista" de Tortosa, "a mayor gloria de los caídos por Dios y por España",un monument que va ser "maquillado" com a monument a la Batalla de l'Ebre. "Como tontos no son –digo yo–, seguro que han calculado los pros y contras de tal decisión y que, tras un estudio de prospectiva, han concluido que votar a favor del monumento que Franco inauguró en 1966 no sólo no les restará votos, sino que les dará más", escriu Monzó. "Pero, para muchos convergentes de a pie, ver que el partido de Mas salva de la picota una herencia del Caudillo es desconcertante, por decirlo de forma suave", conclou l'escriptor.

6 comentaris:

  1. Alguns que s’autoanomenen escriptors, paradoxalment tenen negat el do de la sensibilitat i del bon gust.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. corregeixo:
    Ui.
    Tampoc deus ser fan de la col·lecció del "Somriure Vertical", oi McCalan?
    m'he deixat una s

    ResponElimina
  4. Sort que encara en queden de bons com Sánchez Dragó, eh...

    ResponElimina
  5. Una pregunta Gustau ara que estem parlant de CIU, que en saps de la suposada crisi d'Omnium que anunciava Núria ahir o abans d'ahir? Quin problema hi ha entre Dolors i Emigdi? CIU comença en mal peu la campanya electoral a l'Ebre amb una baralla interna?

    ResponElimina
  6. Schnejder, res millor que et contesti jo o la pròpia Dolors. Dolors i jo fa 5 anys que col·laborem en un munt d'activitats literàries, i a més, som molt bons amics personals. Apart d'activitat pública, té més importància l'amistat personal, sempre. I continua sent així, per suposat. Demà mateix tenim un Cafè-tertúlia a Campredó, que em fa moltíssima il·lusió. Avui he pres part en una reunió d'Òmnium a Tarragona, ja que a mi em venia de passada, ja que treballo a Sitges, i he d'informar-la seguidament. I seguim amb totes les activitats previstes, i amb la confiança personal, ja que ens apreciem mútuament.
    La problemàtica que esmentes és totalment aliena, ens ha vingut de fora, però de cap de les maneres ningú ens farà barallar ni aturarà les activitats que volem posar en marxa des d'Òmnium, sempre a favor de potenciar la catalanitat.
    salut

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta