8 de novembre del 2010

Magatzem nuclear: un regal al PSC o un problema per a CiU

Zapatero decidirà en plena campanya que l'MTC se'n va a Zarra, si no s'espera per pactar amb Mas dur-lo a Ascó.

El govern de l'Estat guarda silenci sobre l'emplaçament del magatzem temporal centralitzat (MTC). Si divendres el Consell de Ministres anuncia el destí dels residus nuclears, la decisió marcarà l'inici de la campanya electoral a Catalunya. Però només si l'MTC se'n va cap a la població valenciana de Zarra, l'anunci serà un important baló d'oxigen per al PSC. José Montilla s'ha vist forçat a rebutjar la candidatura d'Ascó; fins i tot davant dels empresaris del Camp de Tarragona, força partidaris de portar la inversió de 1.000 milions a la Ribera d'Ebre.

De fet, en el PSC ebrenc van sospirar alleujats el 17 de setembre, quan es va filtrar que la comissió interministerial feia passar Zarra per davant d'Ascó. Per tant, si hi hagués canvis i l'MTC acabés venint a l'Ebre, el més aconsellable per als socialistes seria que Zapatero ho anunciés passades les eleccions catalanes i amb Artur Mas, hipotètic vencedor el 28 de novembre, havent de pactar possibles contraprestacions amb el PSOE. Un escenari que el mateix Mas va voler descartar la setmana passada, tot advertint que també rebutjarà l'MTC “després de les eleccions”. Amb tot, Josep Antoni Duran Lleida també ha donat ja per fet que Zarra serà l'escollida.

Només la candidata del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha reclamat el cementiri nuclear per a Ascó, potser perquè sap que ho té complicat i no hi té res a perdre. Més coll avall ho té el també popular Francisco Camps, que es resisteix a posar-se al telèfon del ministre Miguel Sebastián. El president valencià es reunia divendres amb la plataforma de Zarra per rebutjar en públic l'MTC.

Publicat a ElPunt.cat i a


* El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 08-11-2010 Pàgina 2

Foto: Periodista Digital

1 comentari:

  1. Es com una margarida, Catalunya, València,Catalunya, València,...
    Lo que, més que una margarida és un crisantem, aprofitant la temporada, ja que te més pètals i dura més la decisió final.
    Lo del crisantem, a més, escau amb la naturalesa de l'MTC, la mort.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta