25 de novembre del 2010

PSC, PP i Ciutadans creuen que el futur govern no hauria d'oposar-se al cementiri nuclear

"Cal eliminar els magatzems [nuclears] que tenim ara. Hi ha partits que protesten contra l'MTC i resulta que en tenim dos que van creixent i en condicions inadequades. Els residus nuclears poden estar millor guardats", afirma el PSC a la pregunta "S'ha d'oposar el govern a un magatzem nuclear a Catalunya?", que publiquen aquest dijous El Punt i l'Avui. Però els socialistes no són els únics que deixen la porta oberta a l'MTC, ja que el PP contesta: "La cultura del no del tripartit ha condemnat la Ribera d'Ebre a la pobresa. El Partit Popular creu en l'energia nuclear i creu que l'MTC és una bona solució, sobretot pel parc tecnològic que porta incorporat". També Ciutadans aposta pel magatzem nuclear: "No, tot i que és una decisió de l'Estat, amb consens social i tècnic. És una instal·lació industrial i científica, amb tecnologia segura. Genera treball i riquesa, i potenciaria la investigació en l'entorn."

Quant a CiU, la resposta de la federació és la següent: "No hem d'admetre aquesta instal·lació al nostre territori, perquè ara ja produïm el 38% de l'energia nuclear de l'Estat; ja hem cobert prou la nostra quota de participació i només falta que ara vagi a un altre lloc". Per la seua banda, ERC es mostra contrària al magatzem nuclear:  "Esquerra es continuarà mobilitzant per fer complir l'oposició contra el cementiri expressada pel Parlament, pel govern de Catalunya i per la majoria social, perquè volem un futur de dignitat per a les Terres de l'Ebre". La resposta d'ICV-EUiA també és clara a l'hora d'oposar-se al magatzem de residus nuclears: "Evidentment. Sobre els residus, se'ns diu que d'aquí a 20 anys ja es trobarà una solució; es perpetua la immaduresa tecnològica pròpia de l'energia nuclear. Demanem una data de tancament abans de parlar del magatzem. De la mateixa manera, Solidatitat i Reagrupament també rebutgen l'MTC. "Sí, s'hi ha d'oposar. I d'acord amb els compromisos adquirits amb la CANC, impulsarem al Parlament una proposta de llei que estableixi la prohibició d'instal·lar cap cementiri nuclear espanyol a Catalunya", afirmen al partit de Joan Laporta. "Ens hem compromès que el cementiri nuclear no estigui ni a Ascó, ni enlloc a
Catalunya. Mentre no siguem un estat de dret independent, la nostra quota de solidaritat energètica està més que saldada", diuen els de Joan Carretero.

Foto: CANC

5 comentaris:

  1. Es nota que esta gent no sap res de la Ribera d'Ebre, ni de nuclears.
    No saben que la Ribera ha anat a remolc dels sous de les nuclears de Vandellòs, d'Ascó, de la Fàbrica de Flix, i que el benefici del seu esforç, un cop tots despatxats de menobres, se'n ha anat com el fum cap als accionistes.
    Això si, llum i llum, i més llum, cap a les metròpolis dels comtats. Alguns d'ells ni centrals elèctriques tenen. Per a què? Si ja s'arreglen xuclant la mamella de la Ribera d'Ebre.
    En tot això i un Pib espectacular i l'index de pobresa de Catalunya els senyala com els més pobres. Clar, com que la pela que es produeix se'n va als accionistes. A callar, que no sigue que et foten fora.
    Ara la terra ja no dona, proporcionalment, el que abans, i no és pot viure d'ella si no l'has capitalitzat treballant per altri, que de rics no n'hi han.
    Energia y construcció han seguit el model de servatge feudal. Igual que la Fàbrica, que ha contaminat fins l'inimaginable, encara ara, segueix avocant mercuri per sobre dels mínims europeus, un tros llarg.
    Emigració, molta, mireu els cens de població, cap poble s'aixeca.
    Lo magatzem una xarlotada més dels accionistes mundials. Com que la Ribera no ha sigut prou maltractada, fins la desesperació, au, a avocar-hi la merda de les metròpolis de baix mà, com a Tivissa, com a Ascó també. A Ascó fan les basses de productes ultra radiaoctius quasi al aire lliure.
    I magatzem amb tota la merda Nuclear d'Espanya.
    Algú vol alguna bajanada més per a la Ribera d'Ebre, els caciquismes, per exemple. Pos també, adjudicada. De la dreta i de l'esquerra
    Cas de l'iluminat alcalde de Riba-roja, l'Aparegut, que després de recolzar una tèrmica monstruosa, ara vol abocadors. Com per a fer-li un vestit fosforito!
    A la Ribera l'han condemnat les grans empreses. Uns mals gestors caciquils, i una misèria d'anys que te poquíssimes illes d'abundància.
    En fin, els recomano un psiquiatra, pel seguro també entra i no es gastaran ni un euro, com han fet sempre.
    Tot a la Ribera, però, per a n'ells lo benefici.
    Ignorants estults!
    Jo també soc de la Ribera d'Ebre.

    ResponElimina
  2. Poc a poc ja es van traient la careta estos del Psc-PsoE. Ara ja no ho veuen tant malament...serà q d'aquí poc lo seu amo(ZP) els hi dirà q pactaran el cementeri amb Artur Mas?
    Ara si q veig q a can Marmolillo (Montilla) ho veuen magre, magre.

    ResponElimina
  3. Sur prise deu ser la versió anglesa de sor-presa, la cusina segona de sorcitroen

    La pela se'n va cap als accionistes, però a mes, els impostos que generen estes grans empreses, es paguen al lloc on tenen la seu fiscal, és a dir preferentment a Madrid (aznar s'ho va currar un ou per aque fos així).
    Per a les TTEE, la calderilla i ben just, amb un concert de l'oreja, quatre excursions per jubilats (i no tan jubilats) a Benidorm i un equip de futbol comprar a base de talonari, ja en tenen prou!!!!
    Per no parlar de perquè els "tropecientos mil" treballadors, viuen com mes lluny millor de la nuclear.

    En quan a CIU i PSC i el tema del cementiri, lo que han fet en el darrer any i lo que pensen fer a partir del 29, només cal aplicar ua dita popular que diu "QUE S'AGAFA MES PROMPTE A UN EMBUSTERO QUE A UN COIXO!!!!!!!!"

    ResponElimina
  4. I del clásico no en parla ningú? Estem a 96h de la gran cita i encara no hi ha cap porra a la marfanta? Gustau, estem perdent el pols de l'actualitat...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta