6 de novembre del 2010

Tortosa canviarà el nom del barri 13 de Gener perquè incompleix un acord del 1981

Important cop d'efecte de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, en la polèmica per la retirada dels símbols franquistes. Bel va dir ahir que l'Ajuntament acatarà ara un acord de ple que està incomplint des de febrer del 1981. El govern de Vicent Beguer, també de CiU, va aprovar el canvi de nom del barri 13 de Gener –data que recorda la caiguda de Tortosa a les mans de les tropes de Franco– i la seua substitució per Grup del Temple. “Tots plegats tenim molt poca memòria històrica”, va admetre Bel, que va lamentar que durant 29 anys s'haja emprat el topònim franquista en molts documents oficials i a la retolació. La realitat és que als anys vuitanta es van instal·lar plaques amb el topònim democràtic, i que hi ha plànols municipals amb el Grup del Temple. Però el nou pla d'urbanisme, del 2007, va rescatar l'oficialitat del topònim 13 de Gener, i també els senyals de Carreteres a la C-42 anomenen així el barri. Amb tot, Bel va deixar clar que CiU votarà dilluns en contra de la moció impulsada pel Casal Popular Panxampla, que demana la retirada del monument franquista i el canvi de nom de la plaça i de l'institut Joaquín Bau.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre

5 comentaris:

  1. Benvingut sigui, però no deixa de ser una forma de cobrir-se les esquenes, i a més, sona a exigència de ERC que ja va rebre per tots els costat l'altra vegada que no van votar a favor; i també existien els motius -i l'acord del 1981- d'ara.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. És que tenim un alcalde molt "valent"...

    ResponElimina
  4. Bona notícia. Tot i que m'hauria agradat més que un alcalde "valent" hagués canviat el nom del barri 13 de gener per dignitat democràtica i per coherència. I no amb aquesta excusa per no molestar als seus votants més dretanosos.
    Per a quan la resta de simbologia i nomenclatura franquista, senyor alcalde valent?

    ResponElimina
  5. Per la mateixa raó, s'han d'erradicar els simbols feixistes. En l'epoca en que vaig ser regidor d'ERC vaig entrar una moció a l'ajuntament que va ser votada favorablement per erradicar tots els simbols fexistes de la ciutat i democratitzar els seus espais.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta