7 de novembre del 2010

Tortosa compra la casa on va nàixer Felip Pedrell, al barri del Rastre


Ha adquirit l'immoble del carrer Replà, en estat ruïnós, per uns 9.000 euros.

Tortosa convertirà en sòl d'equipaments la casa en què l'any 1841 va nàixer el musicòleg Felip Pedrell, al carrer Replà del barri del Rastre, en el nucli antic de la ciutat. Segons l'alcalde, Ferran Bel, la societat municipal Gumtsa ja ha pogut adquirir la casa per uns 9.000 euros, i ara caldrà veure'n l'estat –tapiada i gairebé en ruïna des de fa anys– per decidir quines actuacions cal fer. De fet, el pla d'acció municipal (PAM) del govern de CiU i ERC ja preveia la recuperació de la casa natal de Pedrell durant l'exercici del 2009, amb l'objectiu de fer-hi una casa museu.

Tot i ser un músic autodidacta, Pedrell va escriure peces religioses, òperes, sarsueles en català, poemes simfònics, música de cambra i estudis musicològics. A més, va introduir a l'Estat les obres de Wagner i la musicologia.

+Mes informació:
-Felip Pedrell es mereix una casa museu a Tortosa


Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 07-11-2010 Pàgina 8

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta