26 de novembre del 2010

Tortosa i l'ACA canalitzaran el barranc de la Llet per evitar inundacions

L'obra reduirà el risc d'inundació dels terrenys del nou geriàtric de L'Onada.

L'Ajuntament de Tortosa destinarà 300.000 euros a les obres de canalització del barranc de la Llet a la zona de les vies del tren i del canal de l'Esquerra. L'alcalde, Ferran Bel, va dir que el cost de les obres serà finançat a parts iguals per l'Ajuntament i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), segons el conveni aprovat el febrer del 2009. L'objectiu de les obres és minimitzar el risc d'inundació dels terrenys que l'Ajuntament va vendre el 2005 a l'empresa L'Onada, per fer-hi una residència geriàtrica. De fet, va ser l'ACA la que va aturar les obres del geriàtric el febrer del 2007, ja que es va detectar que els terrenys eren inundables. Bel va explicar que en aquest sector no es deixarà estacionar vehicles i que la nova desembocadura del barranc tindrà una amplada de 12 metres.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 26-11-2010 Pàgina 12

8 comentaris:

  1. No es que un cop venuts els terrenys per part de l’Ajuntament de Tortosa, l’ACA se’n adones que aquests eren inundables, això no va anar així, sinó que un cop alertada l’autoritat hidràulica competent (en aquest cas l’ACA) aquesta se’n adona que el promotor no li ha demanat permís per construir a la llera del barranc, ni li ha fet cap proposta tècnica de les mesures correctores preceptives. D’antuvi que l’Ajuntament de Tortosa i l’ACA sabien perfectament que els terrenys eren inundables, però…
    La reacció del veïnat que ja havien patit en pròpia pell varies inundacions del esmentat barranc, fou el que obliga a l’ACA a parar cautelarment l’obra en data 26-01-2007 a les 12 h. i a obrir expedient sancionador al promotor amb la seva corresponent multa.
    Un cop signat el conveni que esmenta Gustau en la seva crònica, s’inicia una nova etapa del problema i que no garanteix, en absolut, un final feliç.

    ResponElimina
  2. Un final que possiblement agradarà a poca gent i que pel deute contret, pot evolucionar cap la desaparició de l’esmenta’t organisme amb una reestructuració de funcions i reubicació del seu personal. Els motius son obvis encara que m’estalviaré el enumerar-los.

    ResponElimina
  3. Gustau, McCalan, canalitzar, fin on?
    Al canal?
    Al riu?
    Als horts?
    Desconec el projecte.

    ResponElimina
  4. Finalment volia dir que crida molt l’atenció el fet de que l’obra torni a estar parada...

    ResponElimina
  5. Ohhhhhhhhhhhhh el projecte ¡!! Jo el tinc complert, i enquadernat. Altra cosa es qui el pagará…

    ResponElimina
  6. I on condueixen l'aigua del barranc?

    ResponElimina
  7. De moment a casa d’uns veïns de Sant Llàtzer…!!

    ResponElimina
  8. Je, m'ho temia!
    Com sempre així, no?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta