22 de desembre del 2010

[Document] Comunicat de la comissió per la retirada de símbols franquistes

Davant del comunicat emès la setmana passada per l’actriu tortosina Belén Fabra, en què denuncia la utilització no consentida del seu nom en motiu de la moció per la retirada dels símbols franquistes de Tortosa, des de la Comissió hem considerat oportú fer el següents aclariments:

- Per tal d’aconseguir l’adhesió de totes les personalitats i entitats que van donar suport a la moció, la Comissió per la retirada dels símbols franquistes, del Casal Popular Panxampla, va dur a terme converses de forma presencial, per telèfon, correu electrònic o a través de les xarxes socials.

- En el cas concret de la Sra. Fabra, el contacte es va fer a través del servei de missatgeria del Facebook i la Comissió va rebre el consentiment per utilitzar el seu nom en la campanya el dia 30 d’octubre.

- Entenem que, actualment, les xarxes socials estan a l’ordre del dia en molts sentits i que són una via de comunicació vàlida, de la mateixa manera que ho són altres mitjans com el telèfon o el correu electrònic.

- Només entenem el desmentiment de la Sra. Fabra a partir d’una usurpació d’identitat. Amb això, ens referim a la possibilitat que una persona que no és la Sra. Fabra hagi donat d’alta un usuari de Facebook amb les seves dades i s’hagi fet passar per ella a l’hora de donar el consentiment per utilitzar el seu nom en la campanya.

- En cas que així sigui, des de la Comissió per la retirada dels símbols franquistes, volem expressar les nostres més sinceres disculpes.

Dit això, volem recordar que van ser una quarantena les personalitats i entitats -no només a nivell de Tortosa, sinó també de les Terres de l’Ebre i dels Països Catalans- que van donar suport a la campanya i, per tant, volem posar de manifest que el malentès en el cas de la Sra. Fabra es tracta només d’una excepció. En qualsevol cas, des de la Comissió per la retirada dels símbols franquistes, s’ha treballat sempre amb la màxima serietat i rigorositat i així ho seguirem fent.

Tortosa, Terres de l’Ebre
22 de desembre de 2010


Comissió per la retirada de la simbologia franquista de Tortosa
Casal Popular Panxampla
www.panxampla.org

4 comentaris:

  1. Fet el necessari l'aclariment, -una mica tard, això sí- jo diria que no hi ha perquè pensar necessàriament en una usurpació d'identitat. A Facebook n'hi ha més d'una de Belen Fabra. I de bromistes, també més d'un. Al loro.

    ResponElimina
  2. Si, pero pocs BFs "naci en Tortosa" i amb una foto d'ella. La segona opcio, del bromista, potser si; si no, no hi ha explicació.

    En fi, tot explicat, ractificat, explicado y ractificado (m'adelanto a les decisions del Tribunal) ..... ara que, que fem en el monument ????

    ResponElimina
  3. Pos mira, ara que ho dius, i sense voler encetar el tema altre cop, aquesta tarda precisament, pensava: En una Catalunya independent, CIU, davant la mateixa iniciativa, també votaria en contra? O llavors el " monument despullat de simbologia " no tendria tant sentit ?

    ResponElimina
  4. No se quines esperançes teniu dels traidors de Conveniencia i Mugró. Arrapats a la mamella com sempre, els mateixos gossos en diferents collars, i si poden colar el cementeri nuclear i algun transvassamentet..ho faràn. Com diria un amic portuguès: "Es tudo la mesma merda..."

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta