18 de gener del 2011

Ferran Bel afirma que Tortosa no renunciarà a la construcció del nou hospital


L'alcalde es reunirà amb el conseller de Salut per presentar-li el Consorci d'Inversions Públiques creat amb els ajuntaments d'Amposta i Reus · És una fórmula per garantir-ne el finançament ·

Tot i la retallada en la despesa que ha anunciat el nou govern de la Generalitat, l'Ajuntament de Tortosa no vol renunciar al nou hospital. Ferran Bel ja té previst reunir-se amb el nou conseller de Salut, Boi Ruiz, per presentar-li el Consorci d'Inversions Públiques (CIP) que l'Ajuntament tortosí va constituir fa dos anys amb Amposta i Reus. De fet, un dels principals objectius del CIP era poder avançar al govern els 150 milions que garantirien el finançament de les obres de l'hospital que s'ha de construir al pla parcial de la Farinera, entre el barri de Ferreries i Roquetes. “El sistema encara no ha estat validat”, ha assenyalat l'alcalde de Tortosa. “Volem que el conseller conegui el tema i que vegi com ha de funcionar el consorci”, ha afegit Bel.

La “implantació del nou hospital Verge de la Cinta de Tortosa” era un dels compromisos per al Baix Ebre amb què CiU va concórrer a les eleccions del 28 de novembre. A més, el nomenament de l'ebrenc Francesc Sancho com a secretari d'Estratègia i Coordinació de la conselleria de Salut es veia com una oportunitat per garantir la inversió al territori, valorada en uns 133,4 milions d'euros. En un primer moment, Sancho va dir que confiava que es podrien “prioritzar” les inversions que més necessiten les Terres de l'Ebre. Però després, en declaracions a diversos mitjans, ha assenyalat que el tripartit ha venut “fum” amb relació a l'hospital. També el nou de legat a l'Ebre, Xavier Pallarès, en una entrevista a El Punt, ha dit que del nou hospital “només hi ha un dibuix”, i que això vol dir que “no es retardarà res”.

En canvi, la realitat és que l'Ajuntament ha col·laborat activament amb l'exconsellera Marina Geli. De fet, tot i que quan era a l'oposició Bel havia qüestionat la ubicació pactada per Geli amb Joan Sabaté (PSC), el seu govern ha garantit una cessió anticipada dels terrenys, i ha passat per alt els retards en el projecte i les dificultats financeres de l'operació.

14 comentaris:

  1. Si les paraules de "Tortosa no renunciarà" son textuals de l'alcalde, les trobo del tot insuficients. Nomes faltaria que es digues... RENUNCIEM. Renunciar, seria actuar per acció. Per tant el mínim que es pot esperar és no renunciar. L'alcalde el que s'hauria de dir és "Tortosa exigira". I el Delegat del govern, el mateix, canviant Tortosa per Terres de l'Ebre.

    ResponElimina
  2. Rectifico, jo mateix he dit alguna vegada que el Delegat ho és del govern no de les TTE, llavors, més que dir-ho, el que hauria de fer és actuar i pressionar per exigir.

    ResponElimina
  3. Allà on estiguen Sancho i los seus pollastres hi haurà merder...

    ResponElimina
  4. Com lo coneixes bandido...

    ResponElimina
  5. Jotabe; ni mes ni menys que el que va fer l’anterior Delegat… ES a dir RES de RES !
    O com es diu ara “FUM”.
    Aquí ningú renuncia a res, i tots exigim. Reclamar mes fluïdesa i operativitat en l’àmbit sanitari no es patrimoni de cap partit polític, i tots som partidaris de no abaixar els estàndards de qualitat assistencial. La pregunta es a quin preu ?

    ResponElimina
  6. Al preu de reduir els sous dels polítics?
    De les despeses ornamentals?
    De les subvencions als partits?
    De les pensions d'ex-presidents?
    De les despeses de construcció de canals inútils?
    De les despeses d'aeroports per a fer lo "lluit"?
    De les subvencions a les nuclears?
    De les representacions inútils per a enxufats?
    De les comissions que surten dels diners de tots?
    Dels preus del medicaments a les farmacèutiques?
    Del viatges de les "troupes" a esdeveniments esportius?
    De les dupli-tripli-quadri-penta-hexa-sous de diferents llocs del "representants" del poble?
    De les dietes?
    De les subvencions a l'església catòlica pel concordat?
    O ara tampoc toca?
    Lo que passa que com és un mal comú a tots els partits cap vota a favor. Que la moto és seva.
    Com en la publicació de les rendes dels polítics on la sociovergència està en contra, tots a una, Fuenteovejuna!
    I la fortuna del Millet&CO?
    A que esperen a expropiar-li?
    Just ara canvien de jutge.
    Veigues tu!
    A que plores Mc si saps d'on surt la pela i per on se'n va de veritat?
    Per cert, no ens sobra alimentar una "familia" en especial? Animeu-vos, doncs, que amb un sou per a un passaríem i de pas el canviaríem de tant en tant, més que res per veure una altra cara.

    ResponElimina
  7. Mc Calan, que a l'anterior govern es va aixecar la llebre sobre el retard o globus sonda de retallada etc. ? Llavors, per què s'havia de manifestar ningú en el sentit de " No renunciem "
    Pel demés, la resposta que he donat al coreligionari Josep Maria a l'entrada sobre esquerra i el seu rebuig, la pots recepcionar com a pròpia.

    ResponElimina
  8. Efectivament Jotabe; no hi ha traïdor mes gran com qui veu venir el tren i no t’avisa per a que t’apartis ...

    ResponElimina
  9. Ara, " atate los machos " que tindràs que esforçar-te prou per a defensar al nou Delegat. De moment ja li ha dimitit un director en funcions. Fa uns dies es deia a una noticia de La Marfanta que era una persona amb molta "mili". Molta mili però a la setmana ja ha fotut la primera relliscada. A la primera de canvi, fot el bou a la corda; si ho ha fet per indicació del govern, trobo que ha estat massa "presto" a fer declaracions innecessaris. I si ho ha fet de collita pròpia, pitjor.
    Si fos prou viu, una insinuació com la que va fer, hauria d'esperar que la fes el Conseller de Salut, el d'economia o el propi president.

    ResponElimina
  10. Amic jotabé, per molt que t’esforcis en vendre el “genero”, mai aquest delegat farà bo a l’anterior, dons com tu saps be, les dimissions en cascada de regidors d’ERC foren escandaloses, i encara s’han de dirimir mes qüestions de prou entitat .
    Per acabar deixa’m aclarir-te que un director en funcions NO es un Director titular, i si jo fora Conseller m’agradaria poder escollir-lo , no et sembla ?

    ResponElimina
  11. Mc Calan, deixa'm aclarir-te'n una altra: Precisament per això es diu en funcions, perquè no és el titular, o perquè està a l'espera del relleu "reglat". Per altra banda, no crec que trobis ningú que qüestione que els Consellers hagin d'elegir els seus directors territorials. Jo tampoc.
    Ho vulguis acceptar o no, a Salvadó, no li hauries perdonar voler ser més papista que el Papa, com ho ha estat Pallares.
    Per cert, per si tens algun dubte ( quan parles de "genero" ) a Salvador li he parlat tantes vegades com a Pallares: CAP.

    ResponElimina
  12. Desastre total, lo primer que fa lo delegat és para l'hospital, dixant en lo cul a l'aire a Bel i per si fos poc un dels mandamases de la Conselleria és lo polític més paxanguero de les TTEE, lo sinyor Sancho, que més li valdria anar a Marbella o al costadet de Berlusconi, que són de la mateixa escola si fa o no fa...i tontos de natros nem fent cas a Conveniència, que són lo centralisme catalanet personificat. Ja mos ho trobarem!!No serà una maniobra encoberta tot per a vendre l'hospital a Sagesa?

    ResponElimina
  13. Però, Sancho i Pallarés no formen part del goevern dels millors del nostre president Sir Artur?

    LLavors ...Hospital per a Sagesa XD!

    ResponElimina
  14. Alcalde, que se li gira feina. Aquest mati, el Conseller de Salut, a Tv3, entre altres coses ha dit:
    "No tancarem cap hospital dels que funciona, però de moment no se'n poden construir més, haurem d'ajornar i replantejar els hospitals previstos".
    Més clar aigua. Nomes falta veure en que es materialitza les paraules de Bel de " no renunciar " a l'hospital. Res ha dit sobre dibuixos, fum i enganys.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta