31 de gener del 2011

La 'lleona' de la Sénia, en el nou llibre de Joaquim Carbó


Era qüestió de temps que l'episodi de la 'lleona' de la Sénia arribés a la ficció. En una entrevista publicada dissabte pel diari Ara, l'escriptor Joaquim Carbó ha anunciat que en el seu nou llibre, titulat 'La crisi o un dia a la vida de Felip Marlot', s'ha inspirat en els fets de l'octubre del 2009 a la Sénia. "Mentre l'escrivia va passar aquell incident de la lleona. En Marlot la troba, però no és cap lleona, sinó un gos: els pagesos s'han inventat que era una lleona perquè els pixapins no anessin a caçar-hi bolets", comenta Carbó. El detectiu Felip Marlot és un dels personatges més coneguts de Carbó, que és un dels escriptors més reputats de novel·la negra al nostre país, i també un dels més prolífics. Aquets dies, la setena edició de la BCNegra dedica una exposició a Carbó i al seu personatge més famós.

Com recordareu, a la Sénia, durant cinc dies de la tardor del 2009, un animal ensalvatgit va portar de corcoll aquest poble del Montsià i un important dispositiu format per policia local, agents rurals, Guàrdia Civil i Mossos d'Esquadra. Finalment no havia estat un gran felí, com havien alertat alguns veïns de la zona, sinó un gos ensalvatgit de grans dimensions, possiblement un gran danès o un animal d'una raça semblant. El gos va ser abatut a trets el 8 d'octubre, després que els agents rurals intentessin atrapar-lo amb unes gàbies especials, sense èxit.



Imatge i vídeo: ACN

2 comentaris:

  1. Clar que era una lleona,lo que passa que ha alguns pillats en molts diners de la senia que lis agrada soltar animals salvatges per caçar-los,sel hi van anar de les mans l'asunto i se van tindre que inventar algo.

    ResponElimina
  2. No has pensat en anar a explicar-ho a La Noria això ?
    Per cert, no has vist un burro volant, aquest mati pel Reguers?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta