11 de gener del 2011

Tortosa farà aparcaments provisionals durant les obres de les piscines


L'Ajuntament atén la demanda de veïns i comerciants del barri de Ferreries i establirà zones d'aparcament en terrenys pròxims a la plaça Joaquim Bau ·

L'Ajuntament de Tortosa ha previst habilitar pàrquings nous provisionals a l'entrada del barri de Ferreries per intentar minimitzar l'impacte de la reforma de les piscines i de les obres del futur aparcament subterrani de la plaça Joquim Bau. Així ho va confirmar l'alcalde, Ferran Bel, que properament es reunirà amb l'associació de veïns Ferreries-Sant Vicent i també amb l'agrupació de comerciants amb l'objectiu de definir les mesures que prendrà el consistori durant els 30 mesos que durin les obres, que afectaran el cor del barri. “Són unes obres que s'han de fer, i que transformaran Ferreries; però el que més ens preocupa són els col·lapses de trànsit i la falta d'aparcament durant els treballs”, va dir ahir el president de l'associació de veïns, Jordi Moreso. Així, l'entitat havia suggerit l'aprofitament de l'antic pàrquing del supermercat Mercadona, i que l'Ajuntament tortosí negociés amb els propietaris dels horts del camí dels Codonyers, pròxims a l'institut Joaquim Bau. De fet, Bel ja va apuntar fa uns dies que seria en aquesta zona, a pocs metres de la plaça de l'Estadi, que es buscarien terrenys per habilitar-hi pàrquings dissuasius. Tot i que encara no hi ha confirmació definitiva, el consistori ja hauria tancat l'aprofitament de l'antic pàrquing del Mercadona, com també d'uns terrenys de la constructora Obredisa. A més, també està negociant per disposar d'alguna finca al carrer Amposta o al camí dels Codonyers.

Per la seua banda, els comerciants estan neguitosos perquè la plaça Joaquim Bau té actualment el pàrquing en superfície més cèntric i important del barri; però també perquè és la zona de Ferreries en què hi ha més botigues. Sobretot, els comerciants volen garanties que durant les obres no es tancarà l'accés a les botigues a clients i proveïdors. Segons va avançar Bel, la plaça s'excavarà tota per fer el pàrquing, i caldrà traslladar el quiosc de premsa fins al davant de la clínica Terres de l'Ebre; però es mantindrà l'accés a les botigues i als habitatges de tot el perímetre.

El carril bici, també temporal

El govern de Ferran Bel creu que les obres a Ferreries podran començar a final de mes o a principis de febrer, amb un pressupost de 14,2 milions que assumirà la constructora. L'Ajuntament va adjudicar tot el paquet de les obres de l'estadi i del pàrquing de la plaça Joaquim Bau a Quatuor, l'única empresa que aspirava al concurs públic. La primera fase de les obres, amb la nova piscina coberta de 50 metres i l'edifici administratiu, es farà en uns 20 mesos. Durant els 10 mesos següents, es farà la segona fase del complex d'aigües i s'acabarà el pàrquing. El projecte suposarà, a més, la desaparició de l'actual avinguda de l'Estadi. Això farà que el futur carril bici que ha d'unir els dos instituts amb la via verda i el centre de Tortosa siga també provisional, mentre durin les obres.

Publicat a El Punt

1 comentari:

  1. Uffffff! Massa lluny per als dropos que sempre volen aparcar davant del la botiga.I despues de tant d'esforç,encara voldran que s'apuntiguen a la piscina? No se,nose.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta