15 de febrer del 2011

CiU perdria la majoria a Amposta, segons una enquesta

El sondeig va ser realitzar a l'octubre per l'empresa L'Observatori, amb una mostra de 400 persones. Dóna 10 regidors a CiU, 7 a ERC-EA i 4 al PSC.
ERC espera millorar els resultats a Amposta, on l'exdirector territorial d'Acció Social i Ciutadania, Adam Tomàs, substituirà Marta Cid com a alcaldable. “Hem detectat que a Amposta hi ha aires de canvi”, va dir Tomàs, i va dir també que ERC és “l'alternativa” a la majoria actual de CiU. Per dir això, Tomàs es basava en una enquesta que ERC va encarregar i que es va fer l'octubre passat, per l'empresa L'Observatori, amb una mostra de 400 persones. Segons l'enquesta, CiU perdria la majoria absoluta i quedaria amb 10 regidors. En canvi ERC seria la segona força, aconseguit set regidors que, afegits als quatre del PSC, farien possible la formació d'un govern d'esquerres a la ciutat. En un article al seu bloc, Tomàs va revelar el contingut de l'enquesta ahir al vespre i es va declarar “il·lusionat” per la tendència que apunta l'enquesta preelectoral.

La presentació de Tomàs com a candidat tindrà lloc el 25 de febrer a l'auditori de la Unió Filharmònica, a partir de les 20.30 hores. Segons Tomàs, el fet que Amposta siga un dels municipis que creixerà en nombre de regidors (tot passant dels 17 actuals als 21 regidors) pot afavorir un canvi polític a l'Ajuntament. Però sobretot, el republicà va afirmar que a Amposta hi ha un cert malestar ciutadà amb CiU, després de vint anys de governs municipals de Joan Maria Roig i de l'actual alcalde, Manel Ferré. “Volem generar una nova majoria, amb gent descontenta de CiU i també d'altres formacions polítiques”, va dir Tomàs. Segons el candidat, els republicans són els únics que han crescut en els últims anys a la capital del Montsià, i per això ”el canvi a Amposta passarà per Esquerra”. De fet, Tomàs va destacar que CiU va recollir 3.700 vots en les últimes eleccions catalanes, quan el normal és que hagués tingut uns 4.200 vots.

Publicat a El Punt

Imatge: Bloc d'Adam Tomàs

3 comentaris:

  1. Sense entrar en valoracions, hi ha una dada totalment errònia. Si bé ara la coalició es diu Esquerra Republicana de Catalunya-Esquerra d'Amposta (ERC-EA), a les eleccions del 22 de maig, EA, formada majoritàriament per comunistes de Esquerra Unida i Alternativa, formaran tàndem amb ICV.

    ResponElimina
  2. Amb tots els aclariments que convingui, hi ha una possibilitat certa de poder "plantar" una olivera a la ciutat d'Amposta el proper 22 de maig.

    Sort, i que les lluites fratricides no deixin sense efecte totes les possibilitats de progrés.

    ResponElimina
  3. Per cert, les esquerres ampostines podeu prendre nota del que fan a Santa Barbara.

    I no cal que troni ...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta