22 de febrer del 2011

El vent destrossa la coberta del nou centre comercial d'Amposta



Les ratxes de fort vent que aquest dimarts han afectat les Terres de l'Ebre han destrossat la coberta del nou centre comercial Futuro Ciudad Amposta, només tres dies abans de la inauguració de l'hipermercat de Carrefour. En el cas d'Amposta s'han assolit ratxes de més de 127 quilòmetres per hora, i l'alcalde Manel Ferré ha hagut d'ordenar aquesta tarda la suspensió de les classes i dels esdeveniments programats a l'aire lliure, així com el tancament de les instal·lacions esportives. El blocaire ampostí Manel Zaera ha penjat aquest vídeo a YouTube amb els efectes de la ventada en el centre comercial, així com una sèrie de fotografies a Flickr.

Les destrosses al complex Futuro Ciudad Amposta,
en una imatge publicada per Manel Zaera a Flickr.
D'altra banda, els Bombers de la Generalitat han intervingut en dos incendis importants, el primer a Sant Carles de la Ràpita i el segon a la serra de Godall, a prop de l'ermita de la Pietat i de les pintures rupestres d'Ulldecona. Ja a la tarda, el delegat de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha valorat les afectacions de la ventada al territori i ha volgut agrair la feina dels cossos de seguretat, especialment als Bombers, Mossos d'Esquadra i Agents Rurals, a més de la col·laboració dels alcaldes i de les alcaldesses dels municipis afectats pels incidents. Pallarès ha destacat la preocupació pels dos incendis, i ha explicat que el de la Ràpita s'ha donat per controlat a les 9.00 hores, cosa que ha permès que els veïns desallotjats poguessen tornar als seus habitatges. El foc d'Ulldecona s'ha controlat cap a les cinc de la tarda, tot i que una trentena de dotacions terrestres han continuat treballant, ja que el fort vent havia impedit que els mitjans aeris poguessen enlairar-se. L'alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura, ha narrat l'evolució de l'incendi a través de les xarxes socials de Facebook i Twitter. Cap a les sis de la tarda, Ventura agraïa la feina feta pels bombers, Mossos, agents rurals, Guàrdia Civil, voluntaris de l'ADF i treballadors de l'Ajuntament en l'extinció de l'incendi. També explicava que s'havien cremat unes 27 hectàrees, sense provocar danys a l'ermita o a les pintures rupestres, i que el foc es podria apagar completament durant la nit.

D'altra banda, alguns municipis han decidit suspendre les classes aquesta tarda, al veure que la força del vent no minvava. Així, a la Sénia un total de 935 alumnes s’han vist afectats per la suspensió i s’han produït destrosses de vidres a l’escola; mentre que Amposta han estat un total de 3900 alumnes de primària i secundària els afectats. L'altre municipi afectat ha estat Deltebre, que a primera hora del matí ha tingut problemes de subministrament de llum i telèfon i alguns vidres de finestres trencats però, que la disminució de la força del vent. Finalment, Pallarès ha destacat que les afectacions a la xarxa viària, d’aquest matí a la N-340 i l’AP-7, per volcar un camió en cadascuna de les vies, que havien provocat retencions en la circulació s'han solucionat a primera hora de la tarda. El Servei Meteorològic de Catalunya continua parlant de vent del nord i oest per a les properes hores, que es mantindrà amb ratxes fortes a les Terres de l’Ebre, per la qual cosa ha mantingut activats els avisos de risc de nivell 1.

Imatge: Manel Zaera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta