15 de febrer del 2011

ERC i ICV insten el govern a mantenir el rebuig a l'MTC

El conseller Recoder ha dit que el govern hauria d'acceptar una imposició del magatzem nuclear per part de l'Estat · Recorden a Mas el no del Parlament a la candidatura d'Ascó ·


El president d'ERC a les Terres de l'Ebre, Gervasi Aspa, va alertar ahir d'un suposat acord “imminent” entre els governs de l'Estat i el de la Generalitat, per imposar l'emplaçament del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears a la població riberenca d'Ascó. Segons Aspa, a ERC tenen una sèrie d'indicis que els fan pensar que els contactes entre el PSOE i CiU estarien força avançats.

Aspa va assegurar que la ubicació de l'MTC va formar part de l'agenda oculta de la reunió entre José Luis Rodríguez Zapatero i Artur Mas de la setmana passada. A més, el dirigent republicà va afegir-hi que el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, també ha tingut contactes amb el Departament de Política Territorial i Sostenibilitat i amb el d'Empresa i Ocupació. “Tenim la por ben fundada que hi haurà una decisió de forma imminent”, va dir. De fet, un dels indicis més forts que té ERC vénen de les paraules del conseller Lluís Recoder, que fa uns dies va admetre en una conferència que, si l'Estat decideix finalment la instal·lació de l'MTC a Ascó, el govern de la Generalitat no tindrà altre remei que acceptar-ho. En aquest sentit, Aspa va recordar que Mas ja va saltar-se una resolució parlamentària que afectava les Terres de l'Ebre. Va ser el 2001, quan era conseller en cap del govern de Jordi Pujol, i CiU va desobeir el mandat del Parlament de rebutjar el PHN del govern del PP. “Li demanem que no es torni a equivocar”, va concloure.

D'altra banda, l'alcalde de Móra la Nova, Joan Manuel Sabanza (CiU), va defensar la candidatura d'Ascó com una “oportunitat històrica” per a la Ribera d'Ebre, en una entrevista que ACN publicava diumenge. Així, la diputada d'ICV-EUiA per Tarragona, Hortènsia Grau, també va reclamar ahir al govern de CiU “més contundència” en la defensa de l'acord del Parlament en contra de l'MTC.

Publicat a El Punt

Imatge: El Singular Digital

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta