14 de febrer del 2011

La llei antitabac fa disparar la demanda de més terrasses a Tortosa

L'Ajuntament té un protocol específic per autoritzar l'ocupació de la calçada si la vorera és reduïda ·

El nombre de peticions per poder oferir el servei de terrassa i tendal a l'exterior dels bars i restaurants, perquè els clients puguen fumar, ha augmentat a Tortosa, arran de l'entrada en vigor de la llei antitabac que prohibeix fumar a l'interior dels locals. La regidora de Governació de Tortosa, Rosa Cid, va explicar que durant el mes de gener van rebre una desena de sol·licituds noves, cosa gens habitual al municipi en aquesta època de l'any. A més, cap a finals del 2010 ja va haver-hi alguns propietaris de locals que van tramitar les sol·licituds, tot anticipant-se a l'entrada en vigor de la llei. En aquestes primeres setmanes del 2011, el consistori ha tramitat una quinzena de sol·licituds noves, que estudia “cas per cas”. “El protocol que seguim no ha variat, només ha pujat la demanda de terrasses, ja que les autoritzem d'acord amb l'ordenança de bon ús de la via pública”, va assenyalar Cid. La regidora va afegir-hi que l'augment del nombre de sol·licituds ha estat considerable, perquè a Tortosa s'acostumava a demanar moltes terrasses per Setmana Santa, i per períodes de sis mesos, i ara les peticions són anuals. “No totes les sol·licituds culminaran amb èxit, ja que alguns locals no podran o no voldran complir les condicions, per la despesa que comporten”, va dir.

Vinculació a l'ordenança cívica i ocupació de la calçada · Tortosa, des del maig del 2009, les terrasses compleixen els criteris de l'ordenança de bon ús de la via pública i de civisme. Per exemple, està prohibida la publicitat en taules i cadires de terrasses de nova creació, sempre que no sigui publicitat del mateix establiment. A més, amb vista al 2013, les terrasses existents hauran de substituir taules i cadires de plàstic per un mobiliari de fusta de disseny únic, i col·locar el mateix tipus de tendals. La regidora de Governació, Rosa Cid, va detallar que ara comuniquen als responsables dels establiments els requisits que han de complir les terrasses noves. D'altra banda, hi ha un protocol especial, amb informes de seguretat de la policia local, per poder autoritzar terrasses que no disposin de prou espai i necessitin ocupar la calçada. En aquests casos, es demana que s'hi instal·li una tarima de fusta.

Queixes veïnals per sorolls? · La regidora de Governació de Tortosa va afirmar que encara és massa aviat per determinar si hi ha relació entre l'entrada en vigor de la nova llei antitabac i les molèsties als veïns a causa dels sorolls. “Sobretot, ho veurem quan s'implantin les noves terrasses”, va precisar. Segons Cid, les queixes veïnals que l'Ajuntament té per sorolls són les habituals, i cal tenir en compte que l'horari de les terrasses quedarà vinculat als horaris dels mateixos establiments. La regidora de Governació va afegir-hi que caldrà estudiar l'encaix de les noves terrasses amb el dret al descans dels veïns. Per exemple, en els carrers més estrets, on el soroll es propaga més fàcilment als pisos superiors, es podria establir una limitació horària per a les terrasses de nova creació.

Publicat a El Punt

1 comentari:

  1. Espero que puguem caminar per les voreres sense haber de sortejar cadires, estufes, testos i altres impediments. Quant a l'ordenança que obliga a totes les terrasses vestir-se igual em sembla una xorrada. Els temps dels pensaments únics i dels uniformes ja va passar, o no?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta