24 de març del 2011

Dotze detinguts i 850 quilos d'haixix a l'Ametlla de Mar

L'equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Tortosa, després de diversos mesos d'investigació i amb la col·laboració d'agents de la Guàrdia Civil de Tortosa i de l'Ametlla de mar, així com de la policia local d'aquesta última població, han desarticulat una xarxa d'abastament i subministrament d'haixix que operava a les comarques del Baix Ebre i Montsià. En total, han detingut dotze persones, com a presumptes autores dels delictes contra la salut pública, associació il·lícita i robatori amb violència i intimidació en grau de temptativa. En concret, són nou ciutadans amb nacionalitat espanyola, un del Regne Unit, un argentí i un marroquí, d'entre 31 i 47 anys, i tots veïns de l'Ametlla de Mar, Sant Jaume d'Enveja, Sant Carles de la Ràpita i Cambrils.

L'operació "Jonath" va iniciar-se a finals de setembre de 2010, quan es tenen fundades sospites de la comissió de suposats delictes de narcotràfic a la zona costanera sud; concretament, la possible existència d'una organització dedicada a fer partides d'haixix pel litoral de la costa de Tarragona. Finalment, la nit del 9 al 10 de març es decideix iniciar la intervenció policial, tot procedint a la detenció de quatre persones. El mateix dia 10, i amb l'ordre judicial prèvia, s'efectuen també tres registres domiciliaris, dos en cases de camp i un al nucli de l'Ametlla de Mar, tot comissant un total de 850 quilos d'haixix. El dia 11 s'inicia l'explotació de la segona fase de l'operatiu, i es practiquen tres detencions més a l'Ametlla de Mar, però les indagacions deriven cap a altres localitats com Sant Carles de la Ràpita, Tortosa i Sant Jaume d 'Enveja, on podrien trobar-se còmplices d'aquesta xarxa, de manera que en aquesta mateixa tarda es procedeix a la detenció d'una altra persona a Sant Carles de la Ràpita. Així, l'operatiu continua el dia 14, quan s'efectuen quatre detencions més, dues a l'Ametlla de Mar, una a Sant Carles de la Ràpita i una altra a Tortosa.

La investigació també ha permès aclarir l'origen de l'haixix comissat. Una banda havia intentat introduir una partida d'haixix a la costa del Baix Ebre, però davant la presència de la Guàrdia Civil a la zona va decidir no fer-ho, i va llançar tota la droga per la borda. Una segona organització, en la qual hi ha bussos professionals (homes-granota), té coneixement de la partida avortada i es dedica a la recerca en el mar dels fardells fondejats. Així, els recupera i extreu per un penyasegat de la costa de l'Ametlla de Mar, proper a una finca. Un cop allà, són traslladats a una altra finca a la muntanya de Tivissa, on passaven més desapercebuts, sent un lloc idoni per a l'assecat i ocultació de la droga. Finalment, quan contactaven amb altres persones de l'àmbit del narcotràfic per vendre-la, coincideix que l'ofereixen a un dels membres de l'organització que era la destinatària original del haixix, per la qual cosa aquest individu intenta, armat amb una pistola, de recuperar-la, i és aquí quan hi intervé la Guàrdia Civil . La ràpida actuació dels agents va evitar la mort o greus danys físics als membres d'aquesta banda establerta a l'Ametlla de Mar. També va evitar que el haixix acabés repartit per Europa, ja que la seua intenció era vendre-la a Itàlia i Anglaterra, a més de la zona del Baix Ebre i Montsià.

+El tema al diari El Punt

Imatge: Gabinet de Premsa de la Subdelegació del Govern a Tarragona

1 comentari:

  1. Ja, ja, ja.
    Permeteu-me que me'n hagi rigut una estona.
    M'ha recordat una especialitat del "Bulli".
    Xocolata marinat amb gust de llagostí i aromes de frígola i romer.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta