23 de març del 2011

Tortosa ja té a punt el nou viver d'empreses

L'Ajuntament de Tortosa està a punt de finalitzar les obres del nou viver d'empreses. El nou equipament arriba en un moment econòmic encara difícil i amb l'objectiu de ser un nou instrument per a la creació d'ocupació. Així, els emprenedors interessats a instal·lar-s'hi ja poden informar-se de les condicions, força avantatjoses, amb preus de lloguer de despatxos a partir dels 150 euros al mes, i dels tallers des de 300 euros. El proper dissabte, 26 de març, es farà una jornada de portes obertes en què la ciutadania podrà visitar les instal·lacions, que s'ha construït en uns terrenys de propeitat municipal del barri de Ferreries, que antigament havien estat les indústries Fabra i més recentment la seu de la Universitat Internacinoal de Catalunya (UIC).

El viver ocupa 11.313 metres quadrats i el projecte ha contemplat la rehabilitació de l'edifici existent, que s'ha destinat a oficines, i s'ha construït una edificació de nova planta per a tallers. A la planta baixa de l'edifici rehabilitat s'han ubicat les àrees comunes, mentre que la primera planta s'ha destinat a 13 oficines. Queda una planta superior per a futures ampliacions. A la nau adjacent hi ha espai per a 8 tallers. L'obra l'ha fet l'empresa Tauicesa sobre un projecte de l'arquitecte Xavier Gilabert. El cost ha estat de 1,5 milions d'euros, que han estat finançats pels fons europeus Feder (528.008), Ajuntament de Tortosa (382.348), Diputació de Tarragona (264.004), Fondo Estatal para el Empleo y la Sostenibilidad (175.000), i PUOSC (153.301). El nou viver acollirà entre 20 i 25 noves empreses cada tres anys.

L'edifici que acull el viver es va contruir l'any 1957 i pertany al corrent racionalista, amb reconegut valor arquitectònic. La superfície d'actuació és de 2.623 m2, dels quals 1.750 m2 corresponen a despatxos i serveis comuns, mentre que els 873 m2 restants a tallers. Les oficines tenen entre 20 i 39 m2 mentre que els tallers disposen d'entre 105 i 110 m2 de superfície.

+El tema al diari El Punt
Imatge: Ajuntament de Tortosa

3 comentaris:

  1. Fa molt temps que sento parlar dels vivers d'empreses. Tenen èxit? Hi ha alguna empresa que hagi començat així?

    ResponElimina
  2. A Reus n'hi ha un, l'empresa on treballo hi té una "software factory" que funciona a ple rendiment des de fa uns 3 anys. Tant de bo a les terres de l'Ebre tinguessem empreses similars, perquè talent no ens en falta.

    ResponElimina
  3. Talent, potser ...

    Però, i ganes de treballar ...???

    I pensar en la gent i no en els càrrecs ...???

    O en la pròpia CONVENENCIA ... ???

    Ah, i parlo de tots els polítics de les nostres terres, excepte alguna (molt minsa) excepció ...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta