8 de març del 2011

El PSC proposa un pla integral per al centre i els eixamples de Tortosa


Joan Sabaté avança que intentaran reimpulsar el comerç local amb actuacions urbanístiques, socials i culturals · Els socialistes ja tenen himne de campanya ·


El candidat del PSC a l'alcaldia de Tortosa, Joan Sabaté, va anunciar ahir la que serà la proposta central del seu programa a les eleccions municipals. Sabaté va avançar que, si el PSC recupera l'alcaldia, impulsarà un pla integral del centre urbà i dels eixamples noucentistes, en la línia del que ha suposat l'actual Pincat per a la rehabilitació del nucli antic. Així, Sabaté va explicar que la setmana passada el PSC es va reunir amb l'agrupació Comerç Zona Centre de Tortosa, amb l'objectiu de presentar-los la proposta, que hauria de desenvolupar-se al llarg de dos mandats. “Ens cal lligar la recuperació econòmica amb la del centre urbà, que té un risc d'afectacions socials que poden empitjorar el seu atractiu comercial”, va dir Sabaté.

En aquest sentit, l'alcaldable socialista sosté que caldrien actuacions urbanístiques, socials i culturals, i que haurien de centrar-se en el sector comprès entre el pont de l'Estat i el parc municipal Teodor González, “més enllà de la transformació urbanística dels terrenys de Renfe”. “Necessitem revitalitzar el comerç i l'aspecte residencial, perquè Tortosa siga el motor de les Terres de l'Ebre”, va afegir-hi. Finalment, Sabaté va remarcar que el govern de Ferran Bel (CiU i ERC) “s'ha inhibit” en promoció econòmica per sortir més ràpidament de la crisi.

Himne oficial, punts de llibres i art de campanya · El PSC de Tortosa ja té l'himne oficial de la campanya per a les eleccions municipals del 22 de maig. Es tracta de la cançó Tortosa, composta pel músic David Espinós, que des d'ahir ja és la banda sonora de la campanya de Joan Sabaté. Segons el candidat, la cançó sintetitza “amb molta força i claredat” l'esperit de la campanya, ja que reflecteix l'orgull de la identitat tortosina, el passat comú que es comparteix i l'esperança en el futur. A més, el PSC també va anunciar que han preparat un miler de còpies de l'obra Fragment de l'oblit, cedida per l'artista Mikel Borràs, que l'equip de campanya de Sabaté posarà a la venda a un preu de 10 euros. També es repartirà una col·lecció de punts de lectura amb imatges panoràmiques de Tortosa i els pobles del municipi.


+Àudio:


Publicat a El Punt

8 comentaris:

  1. A nivell musical, com a himne de campanya, només dir que molt bé. Enganxós. Felicitats als músics.
    A l'àudio, però, li sobren els darrers vuit segons.
    Suposo que acceptaran la suggerència d'una reedició.
    És com si després d'anar botant pel mig d'un jardí de sobte et fots de morros, artísticament parlant.

    ResponElimina
  2. ¡Pas a la Regió
    que avança en marcha triomfal!
    Per a Tú la vega envia
    la riquessa que atresora,
    i es la veu de l'aigua càntic d'alegria
    acordat al ritme de guitarra mora.
    Paladins de l'Art t'ofrenen
    ses victòries gegantines,
    i als teus peus, Sultana tons jardins estenen
    un tapiç de murta (1) i de roses fines.
    Brinden fruites daurades
    els paradisos de les riberes,
    pengen les arracades (2)
    baix les arcades de les palmeres.
    Sona la veu amada
    i en potentíssim, vibrant ressó,
    notes de nostra albada (3)
    canten les glòries de la Regió.
    Valencians: en peu alcem-nos
    que nostra veu
    la llum salude
    d'un sol novell.

    El 22 maig, nit de la cremà a can PSC Tortosa!!!!

    ResponElimina
  3. La cançó molt bona, com no podia ser d'altre manera amb David i Cristina al frent. Ara hem d'esperar a veure si el contingut de la "casa" està al nivell de la façana ....

    ResponElimina
  4. La cara que fa Sabaté en aquesta fotografia es bastant explicativa del que li ve al damunt.
    No entenc l'afany de tornar-se a presentar, mai cap ex-alcalde o ex-president de cap lloc, es torna a presentar un cop la gent li ha ensenyat la porta, menys aqui. No ho entenc, i mes sent senador, perque no marxa a Madrid d'una vegada i deixa que el PSC de Tortosa es renovi, clar que si la renovació del PSC tortosí pasa per possar a l'altre Sabaté, a qui també li van donar la patada a Flix, em sembla que no acaben d'entendre que vol dir renovació.
    El PSC de Tortosa pot fer totes les cançons que vulgui, o punts de llibre, que ja no enganya a ningú. Com pot dir, al ple, que ell va ser l'alcalde que va fer més coses a Tortosa? Que, com algun regidor del seu grup, no viu a Tortosa aquest senyor?
    De l'actual alcalde et pot agradar més o menys la forma de fer o d'actuar, però dir que no ha fet coses a la ciutat es ser cec. I excusar-se en que les obres les ha pagat ZP, es fals, ja que sempre els diners venen de l'estat o de la Generalitat, però els projectes es fan aquí, també en les poques coses que va fer ell en 8 anys les subvencions van venir de fora, o no?

    ResponElimina
  5. Molt bé Josep Maria, però una mica de rigor no et faria gens de nosa, perquè fas servir algun argument una mica escarransit.
    És perfectament criticable què sigui Sabaté qui torni a encapçalar la llista del PSC. No massa coherent en algú de CiU, què vol la derrota del rival i pensa que aquest tornarà a perdre, però opinable.
    Ara, això de la patada a Antoni Sabaté a Flix no sé si ho entenc. I continuant amb aquest nivell teu de rigor, t'empenyes en discutir sobre lo del FEIL, quant és tracta d'un tema molt clar. És evident que gran part de les inversions que es fan als municipis venen donades per subvencions de les administracions superiors, això ningú ho discuteix, però el que tampoc ningú, amb una mica de criteri i mínim sentit de la veritat, ha de discutir, és què els fons estatals d'inversió local del govern central ( no et diré Zapatero ) va ser una cosa excepcional, tant criticat com aprofitat pels ajuntaments de la dreta, per cert. Per tant, res tenia a veure amb els recursos convencionals i habituals de tots els anys als ajuntaments. En aquest sentit, comparar aquests recursos extraordinaris, que en el cas de Tortosa van passar dels 8 milions d'euros ( 1.300 milions de pessetes ) amb els altres i donar a entendre que sempre i ha aquestes aportacions, és una mentida monumental. Tant mentida, com dir que algú diu de Bel què no "ha fet coses a la ciutat" , és una cosa que ningú pot dir de cap alcalde ni de cap color.
    Per cert, el mateix Bel i afins, amb la boca petita, això sí, ha reconegut, com no pot ser d'altra manera, que els diners del FEIL van ser un mannà inesperat. I posats a triar, pregunta que prefereix qualsevol alcalde, si redactar els projectes i rebre els diners o aportar els diners de recursos propis i que et facin els projectes.

    ResponElimina
  6. Demanar rigor a segons quí, és com demanar que l'Ebre "circuli" cap a Xerta ...

    Clar que és opinable que el Sr. Sabaté encapçali una altra vegada la llista socialista ... Som molts el que pensem que hauria d'haver estat renovada ( en el primer lloc ), però també defensem i defensarem la llibertat de les persones per presentar-se i dels partits per consentir en posar-los...

    Una altra cosa és si en TOTS els partits polítics, entre les seves normes internes, hi figura alguna que limita "els anys d'apropiament de poltrones" ... No sé si el PSC diu alguna cosa en aquest sentit, però estaria molt bé que ho tinguèssin en compte ( i no només a Tortosa ) ...

    ResponElimina
  7. El que son les coses, tornant amb les apropiacions indegudes:
    He vist una revista de CiU de propaganda preelectoral plena de fotos i eslògans. Pos bé, entre les fotos d'obres fetes ( amb F de Fem-ho i Ferran ) apareix amb tota la barra del mon una de la Unitat de radioteràpia a Jesús que va ser feta pel govern anterior de La Generalitat, amb l'excusa, suposo, d'haver-se inaugurat al principi d'aquest mandat. N'hi han d'altres que, tot i què l'atribució pugui ser dubtosa, es podria dir que la seva utilització partidista té més justificació: les escales de la Catedral; urbanització carrer Felip Pedrell; "NOU ( textual ) edifici per als serveis socials; "NOVA" ( textual ) comissaria Policia Local; Nou ( ja? ) viver d'empreses i Centre d'acollida turística. Deixant a banda La casa de la musica i la urbanització de la Llarga Sant Vicent sobre el finançament de les quals ja n'he parlat en l'anterior comentari.
    Cal dir que és produeix el fet estrany que no hi ha cap foto del campus de l'URV ( deferència cap a ERC ? )

    ResponElimina
  8. Jotabe, d'"apropiacions" d'aquestes en tenim i en tindrem cada 4 anys ...

    Encara que hi ha alguns partits que tendeixen més que uns altres a fer "apropiacions indegudes" ... ( i no parlo de fotos ).

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta