24 de març del 2011

ERC projecta un pont a la pilastra del monument


Monclús presenta quatre propostes per millorar la mobilitat al voltant del riu Ebre ·

El candidat d'ERC a l'alcaldia de Tortosa, Josep Felip Monclús, ja ha concretat la seua proposta per a la pilastra de l'antic pont de la Cinta, on hi ha el monument franquista de la Batalla de l'Ebre. Si fa just una setmana l'alcalde i candidat de CiU, Ferran Bel, proposava una solució “imaginativa i integrada” per fer-hi una passarel·la, Monclús va anar més enllà que l'actual soci de govern d'Esquerra. Així, Monclús va mostrar un plànol i una recreació virtual de la passarel·la de vianants. Els republicans, amb l'assessorament d'un estudi d'arquitectes, calculen que amb 950.000 euros es milloraria la mobilitat entre el nucli antic de Tortosa i el barri de Ferreries, tot recuperant el pas històric sobre l'Ebre. Monclús va concretar els aspectes tècnics de la passarel·la: una estructura accessible amb escales i rampes, de doble biga amb gelosia, amb un ample útil de 6,50 metres. L'únic punt de recolzament intermedi seria la pilastra existent, on descansarien dos trams de pont, de 45 i de 70 metres.

En una altra fase, des de la mateixa pilastra, un segon braç del pont es podria ramificar fins a la plaça projectada davant de la catedral. Amb tot, Monclús va aclarir que la passarel·la proposada per ERC també seria compatible, tècnicament, amb la conservació del monument, tal com preveu CiU. Així, només va insinuar que “la posició d'ERC” és que caldria retirar el monòlit franquista, però va matisar que l'Ajuntament no hauria de costejar les obres, si és cert que el monument pertany a l'exèrcit espanyol. Segons Monclús, l'actuació es completaria amb l'eixamplament de les voreres de l'avinguda Felip Pedrell amb un voladís sobre el riu (850.000 euros) i amb l'ampliació de les voreres del pont de l'Estat, fins assolir els 3,5 metres (200.000 euros). El projecte inclouria la substitució de les baranes actuals, “perquè incompleixen l'actual normativa de seguretat”. Finalment, Monclús va defensar la necessitat de fer un tercer pont viari entre Remolins i l'eix de l'Ebre (C-12).

+Àudio:
-Josep Felip Monclús (ERC) explica la passarel·la per a vianants que faria en l'antiga pilastra del pont de la Cinta, on hi ha el monument franquista de la Batalla de l'Ebre



Publicat a El Punt

33 comentaris:

  1. Aquets candidats, que s’han begut l’enteniment ?

    ResponElimina
  2. Per quina raó, Mc Calan ???

    ResponElimina
  3. Mc Calan, Bel també ? Fa sis dies que La Marfanta ens assabentava de la solució "imaginativa i integrada" a l'hora fer una passarel·la de l'alcalde i no vas parlar de beure ni enteniments, i ara sí ? O el que et molesta és que la solució Monclus contemple la returada del monument mentre que la de Bel, com a mínim, no se sap. Ja qui ha dit què fins i tot, aquesta, seria amb la passarel·la envoltant el mosntre.
    A mi, la solució ja em va bé. De fet, ja fa anys que humilment ho vaig proposar, inclús la vorera amb voladís del Felip Pedrell.

    ResponElimina
  4. Jo crec, i molta gent, que Bel també proposa un pont sense monument - en serio, algu ho imagina la gent passant per sota la ferralla de Franco?!!
    Per tant, ERC, i PSC, i CiU, i ICV, tots ja volen anar al pont i retirada del monument (alguns ja fa temps, alguns s'han apuntat ara). Ehm, a que esperem?

    ResponElimina
  5. És un projecte força interessant. D'alguna manera s'hi sembla bastant a un dels que jo tenia en ment.
    El disseny és força millorable, començant pel color de les baranes, els materials emprats i l'estilització de la passarel·la. Una de les meves idees anava també per un pon penjat, a la manera del d'Amposta, potser més car, no ho se, igual més estilitzat. Un concurs de projectes amb uns pressuposts ajustats tampoc seria una mala idea.
    Pensem que l'obra seria emblemàtica i la cura per la seva integració amb l'entorn, i els carrers d'accés, molt necessària.
    Anem bé, ja tenim, com a mínim, un projecte-proposta.
    Felicito la iniciativa, que hauria de tenir, des dels altres partits, projectes alternatius, millors a poder ser. També cal la unitat de tots ells per a la recuperació de l'antic pas del riu, allò que ha definit la ciutat des dels seus orígens.

    ResponElimina
  6. Quant de temps McCalan!
    Ja t'enyoràvem.

    ResponElimina
  7. Efectivament “jotabe” Bel també…La campanya per l’alcaldia de Tortosa esta agafant una forma i tendència pròpia dels Teletubis, dons de moment, uns i altres estan donant mostres de molt poc rigor i realisme al afrontar el problemes reals del municipi.
    No crec que una campanya electoral depengui d’una passarel•la mes o menys sobre el riu, ni de tant sols el fet de carregar-se el moixó de Franco. El problema de fons tots el coneixem, i en les condicions actuals cada cop es farà mes difícil que el nostre municipi pugui tirar endavant inversions, i en conseqüència que cada cop es faci menys atractiva l’arribada a la alcaldia.
    Ja no parléssim d’himnes que no commouen a ningú i que son el calc el “yes we can” d’Obama.
    Aquesta campanya pinta molt malament, encara que sempre pot haver-hi algú amb la camisa mes foradada que la teva, però a mi aquests ja no m’interessen.

    ResponElimina
  8. Caldria recordar al candidat Monclus que ERC ha estat durant els darrers anys,soci de gobern del Tripartit,i del sr.Bel a l'ajuntament de Tortosa,i que durant aquest periode s'han limitat,amb uns,a inagurar "ambaixades" per tot lo mon,i amb l'altre a dir que SI i no portarli la contra. Que em diu del projectat Pont de Remolins que van presentar fa un parelll d'anys a l'Expo/Ebre?
    Que em diu de la pasarela projectada sobre le pont del tren tant necesaria pel desenvolupament del sud de Ferreries...
    Si us plau,prou de propostes infantils,i de llençar diner amb "xiquillades"

    ResponElimina
  9. Benvingut a la realitat McCalan.
    Havia escrit un comentari llarg, però, la tecnologia me l'ha esborrat. Un altre dia.

    ResponElimina
  10. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  11. Paqui Dermo, sinó recordo malament això del pont de Remolins es va presentar, a l'Expoebre, si, però quan es feia al parc ( concretament a la llotja ) i va fer-ho el Sr. Fabra ( regidor d'urbanisme ) amb Sabaté d'alcalde. Mira si ha plogut.

    ResponElimina
  12. Ebrencs Independents, partit que presideix el roquetenc Xavier Alegret, presentarà candidatura a Tortosa en les properes eleccions municipals. Ahir, Alegret, que repetirà per Roquetes, va presentar Rafel López, com a cap de lllista per Tortosa, i a Dora Caçado i Trini Lleixa com a numeros 2 i 3 de la candidatura tortosina. Ebrencs Independents es presenten amb l'objectiu de representar als moviment independent a Tortosa, amb un programa centrat a defensar els municipis on es presenten i el territori. En aquest sentit, Alegret va deixar clar que Ebrencs Independents estaran al costat dels moviments socials del territori ja sigui la Plataforma en Defensa de l'Ebre, la Plataforma eòlica de la Terra Alta o la Coordinadora Anticementiri Nuclear. Rafel López, candidat per Tortosa, va avançar la seua primera proposta electoral: proposa rebaixar el sou dels polítics de l'Ajuntament i destinar aquest romanent a crear un fons amb fins socials.

    Ebrencs Independents compten actualment amb tres candidatures municipals a Roquetes, amb Xaiver Alegret, a Tortosa, amb Rafel Lopez, i a Deltebre, amb Josep Ramon Casanova.

    ResponElimina
  13. De quin numero vas, ignorant ?
    Si han d'estar a favor de tots els moviments de les TTE em sembla que n'hi ha un que és procemintiri nuclear. Si s'ha d'estar en tots......
    Ah, el que no sé sí a Dora Casado ( defensora dels animals ) li semblarà bé estar al costat d'una altra associació com és la que defensa els correbous, que també és nostra. De la què està en contra, ja sé que sí. Això de voler acontentar a tothom ja fa anys que està inventat, i la demagògia dels sous, també. Clar què els independents, per definició, ja ho tenen això: son independents dels partits convencionals, però clar, cadascú dels que "representen" son d'un pare i una mare.
    Embolica que fa fort.

    ResponElimina
  14. Una mica de per favor jotabé. Que just comencen.
    Els teus objectius son altres, no els testimonials.
    Preferiria la C.O.R.I., però Juantxi no crec que s'empadroni a la trimil·lenaria (unofficial).
    Benvinguts! Aviam si us deixeu caure per La Marfanta.

    ResponElimina
  15. Alegret comença ara, Nion ? Jo diria què és de la quinta ( política ) dels Lluesma, Chavarria, Beguer, Mariano Gil.....

    Home, i si m'apures, evidentment, prefereixo aquests que no la CORI de Santamaria o PxC d'Anglada. Uns per ximples i altres per racistes. Però també et puc dir que el cap de llista per Tortosa, ara fa 2 anys, a la presentació d'un llibre, defensava que dures la crisi com més millor a veure si així ens despertàvem tots una mica.

    ResponElimina
  16. Aixo disli a Gustau,jo nomes puc fer comentaris.Espero que fique algo,que se que pot i sap.
    Jo estic de 4 i com Dora,estic en contra dels maltracctaments del animals icluint los correbous,pero a tortosa no se fan i per este tema estic tranquil.
    Lo dels sous va molt en serio,no es cap demagogia.
    Pos si ell es l'autor de ARMONIA EN EL CONFLICTO,jo no hi crec,pero cadascu creu en lo que vol,no? i no te res a vore en lo tema de Torosa.
    Rafa es la persona mes justa que conec i te tot lo meu suport.
    Bueno,vaig a dormir que dema torno a la realitat de tots los dies.
    Bona nit a tots.

    ResponElimina
  17. Ignorant, no et voldria enemistar en ningú però recorda: Tortosa, Jesús, El Reguers, Campredo.....Ho dic pels correbous, clar.
    Per cert, ja ho has vist, no? què té ho he posat en "bandeja" per a que ens diguessis que vas a la llista.

    ResponElimina
  18. Lo del vídeo ja ho sabia jotabé. Evidentment em referia a Tortosa ja que son "novetats" a la palestra. De l'Alegret no he dit res, ni del Casanova, als que tots coneixem d'anys.
    I si, lamentablement als barris i pedanies fan bous. Que li hem de fer! Res d'edificant tampoc.
    Dir-li ximple al Juantxi tampoc es una frase adequada, esperpèntic potser millor, freak si de cas.
    Entendre unes eleccions com un espectacle no s'allunya gaire de la realitat.
    Si em deixes et diria que les eleccions s'hi semblen a "l'Argentino", amb menys cuixa i menys còmics, però amb les mateixes cares any darrera any.
    Algun dia m'explicaràs perquè tan poca renovació al teu.
    Ignorant, també sabia de la teva amistat amb el Rafel Lopez. A la que no conec és a la Trini Lleixà. Ens faràs cinc cèntims?

    ResponElimina
  19. Ja vos anirem informant.

    ResponElimina
  20. Esperpèntic: Ridícul, extravagant.
    Ximple: poc seny ( rauxa ) poca solta.....Dis-li com vulguis.

    Home, si del que es tracta és de caxondeo, som-hi, ara, per alcalde, prefereixo Ferran Bel, abans que Ariel Santamaria què voleu que us digui, potser és l'edat.

    Nion, quan tu m'expliques la renovació al teu, jo t'explicaré la del "meu". Ara, primer deixa'm que ho sàpiga.

    ResponElimina
  21. Ja, ja, ja, jotabé. El meu l'han de pintar encara.
    No et diré que mai no hagi estat a un partit, del que, per cert, vaig ser fundador. Però d'això han passat 35 anys i des d'una mica menys continuo sense carnet i amb dificultats per votar-ne cap partit.
    Fantàstica la foto! Tens humor, això t'honora. Malgrat l'edat, però, existeix la tercera joventut, no ho dubtis, a mi encara no m'ha arribat.
    Seguiré amb paraules de l'epitafi que va escriure Sanson Carrasco en el final del "Quixot":
    "Yace aquí el hidalgo fuerte
    que a tanto estremo llegó
    de valiente, que se advierte
    que la muerte no triunfó
    de su vida con su muerte.
    Tuvo a todo el mundo en poco,
    fue el espantajo y el coco
    del mundo, en tal coyuntura,
    que acreditó su ventura
    morir cuerdo y vivir loco"

    ResponElimina
  22. Per cert, avui mateix què es parla d'una estadística per països sobre llargades, veient la foto ( una mica més avall del melic ) sembla evident que ell no va ser consultat, la mitjana hagués baixat.

    ResponElimina
  23. Xeic! Que encara no he dinat, i esta nit em toca passar per la catedral, per lo del relicari de la Cinta.
    Ja saps que l'important no és la quantitat, sinó la qualitat.

    ResponElimina
  24. .....i quan no s'hi arriba és diu que estan verdes. Sense al·lusions, eh ?
    Per cert, dina de gust i no et preocupes en contestar....que jo tinc poca feina.

    ResponElimina
  25. Ara sí que vaig perdut ...

    Xeic soc jo, Nion, no Jotabe, però entre Alegret, l'ignorant i l'Ariel, m'esteu embolicant ...

    I encara manquen 59 dies ... ai, com patirem ...

    ResponElimina
  26. Sento l'embolic Xeic, jotabe i jo ja portem molt temps en aquesta tertúlia, ja t'hi aniràs fent al cas.
    Sobre lo dels nicks, pos sol passar quan n'uses un de tan comú.
    Jo no patiré gaire. Xalo, i m'encanten les converses picants. Lo patir per política va passant amb l'edat.
    Pateixes per les malifetes, vinguen d'on vinguen. I que li hem de fer! Posar-nos pedres al fetge? Molt pitjors moments he passat, això és com una delícia que molts cops no valorem prou.

    ResponElimina
  27. Per a JOTABE,perdona bonito,la maqueta del Pont de Remolins en estil rovellat,molt adient a la terrea ebrenca,el va presentar lo tripartit!
    O qui eren els qua no tenien que fer...ficaben primeres pedres?
    A Fabra el que es de fabra,i al tripartit fantasies!

    ResponElimina
  28. Pos xiquet/a, m'hauré equivocat ( i mira que és raro, eh ) i com ja vaig dir, potser no ho recordo bé.
    Això sí, bonito, no m'ho havien dit des de la mili, gracies.

    ResponElimina
  29. Paqui Dermo, que el tripartit ja és història ...

    Com Ebrediputats, que també ho és, ja que ara són els que manen ... i no cal insultar ni menysprear, no sigui que la truita se'ls gire ...

    Efectivament, el pont nou de Remolins va ser presentat en societat a una fira Expoebre, quan encara es celebrava al parc municipal ... Però això no et dóna dret a dir el que dius ( o potser sí, quí ho sap ), perquè de primeres i segones i terceres pedres en posen, han posat i en posaran TOTS ... Només cal que "miris" les inauguracions dels darrers dies ( i les que tindrem ) ...

    ResponElimina
  30. Que li passa al personal?us penseu que hi han diners pa desmontar lo moixó del riu i damunt fer un pont?un pont tot lo bonic que vulgues però que seria més per estètica que per necessitat..El casc àntic cau a trossos, la Lear i la Indo a fer punyetes, a l'Hospital Verge de la Cinta se parla d'acomiadaments,de l'Hospital nou ni parlar-ne, als nostres pagesos los roben los tractors, a les urbanitzacions els robatoris han augmentat, los trens no paren ni per l'Aldea...segueixo? i la gent barallant-se per si se retira una ferralla del mig del riu...no hi han diners senyors, si que és molt bonic i tot lo que vulgues, però sembla que estem als mundos de Yupi en lo tema, senyors polítics inclosos...

    ResponElimina
  31. Pos mira, lo saberut, jo calculo lo que mos gastem en la desfilada dels Reis i m'asgarrifo ...

    Sense contar lo que mos gastarem al mes de Juliol en lo Renaixement ... i també m'asgarrifo ...

    I lo que mos gastem en càrrecs de confiança ??? i dedicacions "exclusives" ... i continuo asgarrifant-me ...

    I sigue, i sigue, com lo conillet de les piles ...

    ResponElimina
  32. Mmm...xeic tens raó a mitges...si no fessem Reis ni Renaixement segur que mos queixariem de que aqui no sé fa mai res. A més, en lo cas del Renaixement se suposa que aporta uns ingressos ben necessaris a l'hosteleria i comerç, amb el que no són diners llençats. En lo de càrrecs, no m'hi fico perquè és un mal endogàmic al sistema...i no crec que sigue algo que se vulgue millorar, simplement volia dir que ja tenim prous gastos innecesaris i no cal afetgir-ne més per pur i simple populisme, una altra maniobra per entretindre i que no veiguéssem lo fotudes que estan les coses.

    ResponElimina
  33. Permet-me saberut. Una ciutat on no s'inverteix es marceix. Les cases cauen i amb el temps es pot morir.
    Avui veiem com es fan obres en el nostre territori i la gent d'aquí resta a l'atur. Contractes, subcontractes i clar, sempre hi ha on estan pitjor.
    En els plecs de condicions d'un obra és pot condicionar, d'una manera o altra, a que es face amb gent d'aquí. Sous que no se'n van.
    Igualment amb els materials. Si l'acer costa massa, pedra en tenim bé a Ulldecona, Flix (com ha sigut històric en la ciutat), o rebles i "zahorres" per mesclar amb el ciment d'Alcanar.
    El projecte és pot adequar als material del territori i donar feina als d'aquí.
    Treure el monument no ens resultarà tan car, hi ha fons per fer coses així, bé de l'estat, be de la Generalitat.
    I temps n'hi ha. Sinó en un any en deu. Cal només la intenció. Que ja ha existit i per causes alienes a la ciutat s'ha desestimat.
    Mira't l'entrada de Gustau "Tortosa volia refer el pont de la Cinta" penjada avui mateix.
    Hi ha molts xiquets de Remolins i el Rastre que van a l'IES de l'Ebre, majorment. La volta que s'estalvien per l'angost pas del Pont de l'Estat. I un altre munt que venen en sentit contrari i tornen a anar.
    La miranda que es tindria del riu i l'orgull de recuperar el pas tradicional de l'Ebre, ja fos en pont de barques o de ferro.
    Com veus arguments no en manquen. I beneficis n'hi poden haver. Lo primer canviar un monument franquista per quelcom útil per tots.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta