28 de març del 2011

L'endemà dels aturats de la Lear, a TV3




"Al carrer" és el primer capítol de "L'endemà", la nova sèrie de no ficció que TV3 estrena aquest dimarts a la nit (22.25 hores), tot explicant un cas que el Baix Ebre coneix ben de prop. Així, el primer programa està dedicat a la vida dels aturats i com afronten o superen aquest tràngol, i més concretament de la Nathalie Risa, una antiga treballadora de la planta Lear de Roquetes. La fàbrica donava feina, fins el Nadal passat, a unes 600 persones del Baix Ebre, la majoria de les quals eren dones que hi treballaven de tota la vida. Quan la multinacional de cablejat de l'automòbil van tancar la planta per traslladar la producció a Hongria, on és més barata, va anar tothom al carrer. La Nathalie Risa és una d'aquestes dones. Havia entrat a Lear feia més de 25 anys, i és una obrera industrial en una comarca amb molt poca indústria. El seu marit, que també treballava a Lear com a quadre intermedi, també és a l'atur de fa tres anys. Tot seguit, podeu veure un avanç del primer capítol, gentilesa de Televisió de Catalunya...



Imatge: TV3

2 comentaris:

  1. Molt bona programa, impactant - i veritats com una casa!

    ResponElimina
  2. Vergonyós, després d'haver-hi estat treballant tants d'anys, ara molts es troben al paro, per engreixar les arques de les multinacionals a un altre país. Molts arribaran desesperats a casa, sense que puguen trobar treball, i el govern es preocupa de si s'afona la banca o no. Els ajuntaments, els alcaldes, haurien de pressionar, a la col.lecció de polítics que tenen a sobre d'ells, i plantar cara.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta