21 de març del 2011

Sabaté creu que la transició espanyola pot ser un exemple per als països àrabs


El senador tortosí de l'Entesa Catalana de Progrés, Joan Sabaté (PSC), creu que Espanya pot ser un "model de democratització" per als països àrabs, amb motiu de les revoltes populars dels últims mesos. Així, Sabaté aprofitarà aquest dimarts una sessió de la comissió d'Afers Exteriors del Senat per preguntar-li a la ministra Trinidad Jiménez quina és la seua valoració de la visita realitzada a Egipte, Síria, Jordània i Líban. A banda, el també candidat del PSC a l'alcaldia de Tortsa preguntarà quines són les possibilitat de col·laboració amb aquests països àrabs que viuen processos de mobilitzacions socials exigint la democratització dels seus règims, perquè puguen prendre com a model de referència la transició espanyola. Fa uns dies, Sabaté es va estrenar com a nou portaveu del seu grup a la comissió d'Afers Exteriors del Senat espanyol.

Quant a una intervenció militar a Líbia, fa uns dies Sabaté va descartar-la "per evitar mals majors i per respecte als revolucionaris libis que no estan per la intervenció militar". Amb tot, sí que es va mostrar partidari de crear una zona d'exclusió aèria, situació que finalment s'ha produït, "per a evitar una possible massacre de Gaddafi, així com per evitar la continuïtat d'aquest règim". Divendres passat, el govern de José Luis Rodríguez Zapatero va embarcar Espanya en l'operació internacional contra el govern de Gaddafi, i aquest dilluns els míssils aliats han destruït un palau del dictador libi a Trípoli.

Imatge: Socialistes de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta