14 de març del 2011

Tortosa ha atorgat només el 7% dels ajuts a la rehabilitació

L'Ajuntament ha concedit fins ara 42.000 euros dels 570.000 euros que el Pincat reservava per a la millora d'elements comuns d'edificis · El termini per acceptar sol·licituds acabarà el 30 de juny ·

El pla integral del nucli antic de Tortosa (Pincat) ja ha entrat en la recta final, però la rehabilitació i la millora dels elements comuns dels edificis continua sent la gran assignatura pendent del projecte. Així, l'Ajuntament havia previst que atorgaria uns 570.000 euros en ajuts, i fins ara només ha concedit subvencions per un import global de 42.000 euros. “Hem tingut menys demanda de la prevista”, va admetre l'alcalde, Ferran Bel, després de l'última reunió de la comissió de seguiment del Pincat. Segons Bel, els ajuts a la rehabilitació no han funcionat del tot perquè ara molts propietaris d'habitatges no poden assumir el 50 per cent del cost total de les obres. De fet, tampoc hi ha ajudat el fet que els veïns estiguen obligats a pagar per endavant la totalitat del pressupost de les obres. “No obstant això, els ajuts són acumulables a altres subvencions i els propietaris de la zona del Pincat poden arribar a finançar fins al 90 per cent de les obres”, va remarcar l'alcalde.

A més, el Pincat va començar a executar-se el 2005 però els ajuts no es van activar fins al 2008. Per tot plegat, el consistori ha acordat amb la Generalitat –qui finança la meitat dels 18,9 milions del Pincat, a través de la llei de barris–, la convocatòria d'una última línia d'ajuts a la rehabilitació dels elements comuns dels edificis. L'Ajuntament ja ha publicat les bases que regulen les subvencions, les quals només podran demanar les obres que hagen sol·licitat la llicència amb posterioritat a l'1 de gener del 2011, i que tinguen per objecte alguna actuació com ara la rehabilitació de façanes, la reparació de cobertes i la millora de l'accessibilitat dels edificis. Les sol·licituds es poden presentar fins al 30 de juny, tant al registre general de l'Ajuntament com a l'oficina del nucli antic, al carrer de la Rosa. A més, les obres que es vulguen finançar amb aquesta línia d'ajuts han d'estar acabades abans del 16 de setembre. A banda, els immobles que cal millorar no podran haver-se construït ni haver tingut cap gran rehabilitació en els últims cinc anys.

En realitat, aquesta ha estat una solució intermèdia pactada entre l'Ajuntament i el govern català. Amb la part dels 128.000 euros restants que ara no es puga destinar a subvencions, el consistori té previst reparar les cobertes i els espais comuns d'edificis municipals al nucli antic. Però la voluntat de l'Ajuntament és poder esgotar aquests recursos amb els ajuts a la rehabilitació d'edificis privats, i és per això que ha contactat amb alguns propietaris per engrescar-los a formalitzar les sol·licituds.

Publicat a El Punt

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta